avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cãi de atac împotriva hotãrârii pronunþate în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cãi de atac împotriva hotãrârii pronunþate în primã instanþã

am cunostinte sub minim despre proceduri judecatoresti, deaceea am o intrebare: ce urmeaza dupa ce un tribunal da o hotarare intr-un proces „ litigi de mnca, drepturi banesti” se mai poate tergiversa cu alte recursuri? X-(
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:38, 20 Mai 2013
Hotararea pronuntata, in prima instanta, de catre Tribunal intr-un litigiu de munca poate fi atacata cu:
- apel
- cu una dintra caile extraordinare de atac, contestatie in anulare si/sau revizuire, potrivt dispozitiilor Codului de procedura civila.

In acest sens, durata completa de solutionare a unui litigiu poate fi prelungita.
Daca instanta (tribunalul) va hotatra ca angajatorul trebuie sa plateasca drepturi banesti salariatului in urma unui raport de expertiza juridica suma de 1 leu, de exemplu.
intrebare: Suma este cu drept executoriu sau suma va vi platita cand devine definitiva? adica dupa apel? (cauza se judeca din mai 2012), si multumesc aticipat ptr raspuns
Hotararea , primei instante, intr-un litigiu de munca este executorie. Ea poate fi pusa in executare, sub risul intoarceri executarii silite daca angajatorul va castiga la instanta superioara.
multumesc frumos, eu sunt salariatul
Dacă litigiul dvs. a început înainte de data de 15 februarie 2013, calea de atac împotriva hotărârii judecătoreşti este recursul. Dacă litigiul a început după data de 15 februarie 2013 sau urmează să înceapă, calea de atac împotriva hotărârii judecătoreşti va fi numai apelul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada executare silita ContSters99540 ContSters99540 Dupa ce mi-a fost comunicata o hotarare civila (prima instanta), intr-un dosar de drepturi banesti, a doua zi, am solicitat in scris (prin posta cu confirmare) ... (vezi toată discuția)
Care este calea de atac împotriva unei hotãrâri pronunþate într-un litigiu de muncã? rosiorilor rosiorilor Intr-un litigiu de munca privind contestatie la o decizie de concediere care a fost intridusa la tribunal, hotarirea tribunalului este supusa apelului sau ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca FLORINSTRAT FLORINSTRAT CARE ESTE ULTIMA CALE DE ATAC LA LITIGII DE MUNCA ESTE POSIBIL REVIZUIREA DOSARULUI? :O (vezi toată discuția)