avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perioada executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Perioada executare silita

Dupa ce mi-a fost comunicata o hotarare civila (prima instanta), intr-un dosar de drepturi banesti, a doua zi, am solicitat in scris (prin posta cu confirmare) angajatorului sa-mi dea bani, din hotarare, stiu ca am avut un patron incapatanat si o sa traga de timp.
În cat timp este obligat sa-mi dea bani, sau dupa cat timp trebuie sa ma adresz unui executor judecatoresc?

multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:54, 29 Octombrie 2013
Nu exista termen legal prevazut in care angajatorul sa achite drepuri banesti dispuse de instanta
Daca este hotararea instantei de fond,angajatorul daca apreciaza util si necesar poate sa atace hotararea la instanta ierarhic superioara
Va puteti adresa la executor judecatoresc idupa ce hotararea ramane definitiva
crEd ca nu ai inteles:
Hotararea , primei instante, intr-un litigiu de munca este executorie. Ea poate fi pusa in executare, sub risul intoarceri executarii silite daca angajatorul va castiga la instanta superioara.

pe mine ma inereseaza CE PERIOADA DE TIMP ARE ANGAJATORUL SA-MI VIREZE BANI, INAINTE DE A MA ADRESA EXECUTORULUI DE LA SOLICITAREA MEA DE A PRIMI BANI CONFORM HOTARARI?
Nu exista un termen prin care angajatorul sa fie obligat de lege sa va plateasca suma. Exista doar termentul general de prescriptie de trei ani (de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii) pe care dv il aveti la dispozitie pentru a va putea recupera banii.
In momentul in care dv i-ati trimis notificarea anagajatorului, trebuia sa-i dati dv un termen, specificand faptul ca, in eventualitatea in care nu va achita suma in de x zile de la primirea notificarii, veti apela la recuperarea sumei pe calea executarii silite, chaltuielile cu executarea silita urmand sa cada tot in sarcina angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cãi de atac împotriva hotãrârii pronunþate în primã instanþã ContSters99540 ContSters99540 am cunostinte sub minim despre proceduri judecatoresti, deaceea am o intrebare: ce urmeaza dupa ce un tribunal da o hotarare intr-un proces „ litigi de ... (vezi toată discuția)
Pentru recuperare diferente salariale ? oanaportar oanaportar La data de 27.02.2013, Tribunalul a dat castig de cauza unui salariat care a facut Contestatie la Decizia de angajare in ce priveste stabilirea unui ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare judecatoreasca zidaru zidaru Am primit hotararea judecatoreasca prin care fostul angajator e obligat sa imi plateasa drepturile salariale cuvenite in valoare de 13000 lei.Nu este semnata ... (vezi toată discuția)