avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit neplatit- cedat unei firme de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit neplatit- cedat unei firme de recuperari creante

Buna ziua.Am facut un credit de nevoi si anu trecut am plecat din tara iar sotia a ramas cu ratele in urma pentru 2 sau 3 luni ( dabea acum m-am intors si nici nu am avut timp sa merg la banca sa aflu exact).Problema ar fi ca banca a si trimis creditul la o firma de recuperari(fara a mi se face nici o instintare) care intr-o zi mi-au trimis o hartie prin care eram anuntat ca mi-au preluat ei creditul de la banca dar suma care era inscrisa ca o datorez era aproape dubla fata de ce aveam la banca( adica aproape aceeasi care am luato cu 5 ani in urma de la banca).Al doilea punct era ca trebuia sa le depun in cont o suma de 1000 ron pentru a avea acces la datele prin care puteam afla de comisioanele lor si poate as fi optinut si o esalonare a datoriei.(adica sa-mi faca iar rate ca la banca).Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:20, 22 Mai 2013
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Cu recunoasterea datoriei poate fi asta adevarat ca prima data mi-au cerut o suma mult mai mare pentru a avea acces la dosar dupa care au scazut-o pana la 1000 ron.Reactia recuperatorilor.... nu mai am nimica pe numele meu deci ce pot executa?OPC: aceasta instintare trebuiau sa o faca din prima zi cand s-a inmanat datoriile mele catre firma de recuperari si trebuiau sa mi se prezinte clauzele?Daca fac aceasta sesizare as putea sa scap de acele penalizari pentru lunile in care nu am fost instiintat?
Nu scapati de nimic, dvs aveati un contract cu banca si trebuia sa va fi platiti ratele la timp.
Ce reclamati dvs catre OPC e ca nu v-a instiintat banca ca ati fost cedat firmei. N-ar fi rau sa aveti o discutie si la banca cu privire la contractul dvs.
Mai departe, la aceasta societate nu aveti de platit alte comisioane sau ceva in plus, dvs aveti de plata la ei cat aveati si la banca, conditiile contractului raman aceleasi.
Pentru neconcordante intre socoteala dvs si a lor, puteti contesta executarea daca ajungeti acolo si nu va intelegeti asupra platii.
Ce e bine daca pot sa zic asa, e ca nu aveti bunuri si nu au ce sa execute, astfel ca puteti sa va intelegi cu firma si asupra unei sume mai mici decat cea datorata.
Am fost la banca sa intreb despre situatia acelui cont la care m-i s-a raspuns foarte indiferent ca creditul a fost cedat catre acea societate si nu mai au acces la dosar.Cee de facut in aceasta situatie cand nici banca nici firma de recuperari nu imi dau acces la acel dosar sa vad ce aveam de plata catre banca , ce au preluat (cu toate ca din graficul de rambursare reiese ca aveam de plata cu cel putin 40% mai putin decat imi zic cei de la firma de recuperare)comisioane si dobanzi se aplica....
Purtati corepondenta in scris cu firma de recuperari, sa aveti o dovada.
Banca ar fi trebuit va anunte ca ati fost cedat , daca nu , macar firma sa va fi prezentat dovada ca e noul dvs creditor si sa va fi justificat suma pretinsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de recuperare petculaurentiu petculaurentiu Buna seara am si eu urmatoarea problema: Am imprumutat de la BCR in anul 2007 suma de 25000 ron pentru nevoi personale, avand o rata fixa si un desfasurator ... (vezi toată discuția)
Vinderea creditelor neperformante FlorentinaG FlorentinaG Buna ziua! In anul 2011 am contactat un credit de nevoi personale de la o banca de pe piata romaneasca. Am achitat rata la timp timp de 16 luni dupa care am ... (vezi toată discuția)
Credit banca cedat catre o firma de recuperari Arlechino Arlechino Buna ziua, Am avut un credit la Banca care a fost cedat catre o firma. La momentul cedarii cei de la Kruc au preluat o datorie de 39,000 lei. Acum suma ... (vezi toată discuția)