avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu firma de recuperare

Buna seara am si eu urmatoarea problema:
Am imprumutat de la BCR in anul 2007 suma de 25000 ron pentru nevoi personale, avand o rata fixa si un desfasurator in care arata rata + dobanda fixa de la inceput pana la sfarsitul perioadei de creditare( pe o perioada de 10 ani).
Dupa un an nu s-a mai respectat desfasuratorul crescandu-mi rata si incluzand si alte comisioane fata de contractul initial. Ramanand fara servici nu am mai putut achita ratele pe o perioada de 8 luni si am fost preluat de catre o firma de recuperare fara ca eu sa fiu instintat.
Am fost sunat de catre un angajat al firmei de recuperari si mi s-a spus ca am fost preluat de catre ei, iar din acel moment va trebui sa achit ratele catre firma lor intr-un cont al lor deschis la BCR.
Am depus timp de 2 luni bani in acel cont , dupa care am fost sunat de catre angajatii firmei de recuperari sa depun mai multi bani decat rata initiala.
Am cerut detalii cu privire la un contract de preluare precum si a unui desfasurator si mi s-a zis ca voi primi toate detaliile.
Intru-cat nu am primit nimic am refuzat sa mai depun bani in acel cont; am fost sunat si somat(amenintat) iar atunci am cerut iar detalii despre firma de recuperare precum si despre persoana cu care vorbeam in acel moment(calitatea acesteia in firma de recuperari).Atunci mi-a fost inchis telefonul iar numarul dupa care eram sunat de fiecare data cand am incercat sa sun inapoi mi s-a spus ca este un numar nealocat. Este probabil ca eu sa fi depus cateva rate in acel cont care posibil sa fie contul unuia dintre angajatii firmei de recuperari sau cine stie a cui. Va rog frumos sa ma ajutati in aceasta problema si sa ma sfatuiti ced as putea face in acesta situatie.
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: petculaurentiu , utilizator 19:17, 7 Noiembrie 2013
Puteti merge direct la banca cu care ati incheiat contractul de credit si sa aflati care este situatia.

Daca creditul dvs. a fost cesionat catre o firma de recuperari, aceasta va poate spune numele firmei respective.

Apoi verificati existenta firmei la Registrul Comertului si incercati sa contactati direct aceasta firma, la sediul cu care figureaza inregistrarea la Registrul Comertului.

Din pacate, suma restanta tot va trebui sa o platiti, nu aveti cum scapa de ea.

Dar, puteti contesta, in instanta, cuantumul sumei ce va este solicitata, corectitudinea calcului acesteia, daca aveti dubii cu privire la aceste aspecte.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
De asemenea puteti ataca in instanta si eventualele clauze abuzive din contractul de credit.

Urmati sfatul colegei si solicitati in scris bancii informatii despre situatia creditului dvs.
Sunt constient ca va trebui sa platesc suma imprumutata plus dobanzi si alte comisioane dar problema este ca eu nu stiu cui platesc, daca platesc intradevar sau nu firmei de recuperari,intrucat aceasta nu mi-a trimis nimic scris cu privire la preluarea contractului si a sumei datorate lor, fiind anuntat doar telefonic in ce cont sa depun banii de la un numar de telefon la care eu am sunat de mai multe ori si imi spune ca nr este nealocat.Am solicitat atunci cand am fost sunat un contract orice sa vad si eu catre cine sunt dator dar din pacate nu am primit nimic mai mult decat niste promisiuni.Eu nu pot depune ratele intr-un cont care nu stiu al cui este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca a vandut creanta, cum pot afla care e suma reala si ce am de facut? ASUL28 ASUL28 Buna ziua, as vrea sa va rog sa-mi dati un raspuns legal in urmatoarea situatie: o cunostiinta a contractat un credit de nevoi personale in urma cu 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre firma de colectare Paul_D Paul_D Buna ziua, Ma numesc Paul D si in anul 2007 (aprilie, respectiv septembrie) am contractat doua credite la o banca comerciala din Romania. Am platit ratele ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca Valentin_Stanciu Valentin_Stanciu Parintii mei(mama) au facut un credit la banca x in valoare de 7000 ron pe data de 14.01.2010 cu un numar de 60 rate lunare + o asigurate pe durata ... (vezi toată discuția)