avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca a vandut creanta, cum pot afla care e suma reala ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca a vandut creanta, cum pot afla care e suma reala si ce am de facut?

Buna ziua, as vrea sa va rog sa-mi dati un raspuns legal in urmatoarea situatie:
o cunostiinta a contractat un credit de nevoi personale in urma cu 2 ani de la o banca comerciala , a platit timp de 2 ani dar in urma cu cateva luni pt o restanta de cateva zile banca a vandut creanta unei firme de recuperatori care suna si trimit scrisori cu amenintare de judecata .Problema e ca ei spun de o datorie de 53.000 ron dar de unde stim ca e suma adevarata?
-banca nu a notificat clientul ca l-a dat la recuperatori, a aflat cand a mers sa achite rata nu i-au luat banii
-daca cerem bancii sa trimita copii dupa toate documentele creditului si situatia platilor facute si a sumei ramase sunt obligati sa ne raspunda? sau nu?pt ca nu mai avem toate chitantele.
-fiind o persoana de 58 ani oare bcr nu a facut asigurare de viata? si oare nu a platit asigurarea creditul ramas?
Cum putem afla?
Recuperatorii au trimis un alt contract dar nu vrem sa semnam pana nu aflam cat avem real de plata. Cum putem afla?
Multumesc mult pt timpul acordat!
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
ASUL28, utilizator
Cel mai recent răspuns: grigorevasile58 , utilizator 16:00, 3 Februarie 2010
nu semnati nici un alt contract. solicitati bancii explicatii detaliate privind situatia contractului dvs, a modalitatilor de calcul a dobanzilor si comisioanelor precum si a penalitatilor de intarziere. paralel faceti si o sesizare la protectia consumatorului (bcr nu cred ca va raspunde, deoarece nu le prea sta in caracter sa zic asa, desi legal ar fi sa raspunda in 30 zile - va spun asta pt ca eu astept un raspuns de la bcr din luna august si inca nu l-am primit)

studiati atent clauzele contractului

cereti-le recuperatorilor si lor explicatii, copii dupa contracte, etc.

nu faceti nici o plata pana nu sunteti lamurit cu calculele.

de cat timp este neplatit creditul?#-o


Din august!
formulez o cerere sau o notificare catre bcr prin care cer copii dupa documente dar sunt indreptatiti sa ceara anexata copie dupa buletin?Este legal?
Si daca nu raspund in 30 zile ce se intampla pot sa-i dau in judecata?
Sa aveti mare grija sa nu semnati niciun angajament de plata si niciun act pana cand nu-l studiati impreuna cu un avocat sau il cititi cu mare atentie .
Buna ziua,
Revin cu aceeasi problema pentru ca nu inteleg de ce nu vor sa-mi raspunda :am trimis adresa catre firma de recuperari prin care cer contract de cesiune creanta ,suma datorata si ce reprezinta aceasta,contract de credit,si nu imi raspund ,doar imi trimit scrisori prin care imi cer sa platesc o suma tot mai mare de la luna la luna .Am fost la banca de unde am luat creditul si nu vrea sa-mi primeasca cererea srisa,decum sa-mi raspunda ,spun ca nu mai are treaba cu mine pentru ca a vandut creanta.
Ce pot sa fac?
Eu vreau acte care sa dovedeasca suma ceruta si cui o platesc?Scrisori poate sa trimita oricine cu nr, de cont.Cui sa ma adresez?
Va multumesc pt.timpul acordat!
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
ASUL28, utilizator
daca nu le primesc, trimiteti notificarile prin posta cu confirmare de primire la sediul central al creditorului, (eventual si la kruk). nu faceti plati pana nu va lamuriti cu sumele si pana nu vi le justifica cu acte

faceti plangere si la protectia consumatorilor

Alte discuții în legătură

Executare silita daca platesc ratele la zi??? corina465768 corina465768 buna...am contractat si eu un credit in urma cu 3 ani de o banca pe o perioada de 25 de ani...am avut ceva intarzieri si a fost vandut catre o firma de ... (vezi toată discuția)
Calcularea datoriei catre o firma de recuperari creante meme1234 meme1234 as dori sa stiu atunci cand o datorie ajunge la firma de recuperari creante, firma respectiva, ce suma poate reclama cu temei legal? ma refer cat restanta ... (vezi toată discuția)
Firme de recuperare a datoriilor ganeacristi ganeacristi asi vrea sa stiu daca firma de recuperare trebuie sa imi trimita o dovada sau ceva cu banii platiti pana acum si cu cat a mai ramas de platit. ei spun ca legea ... (vezi toată discuția)