avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Evitare munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Evitare munca la negru

Buna ziua

Vreau sa repar fatada apartamentului unui vecin. Nu sunt angajat nicaieri, nu am firma, dar ma pricep la constructii.
Pot sa inchei cu el un fel de contract si sa platesc eventualele taxe pentru a evita eventualele complicatii in cazul in care ma intreaba ITM-ul sau Fiscul de ce prestez lucrarea respectiva fara sa fiu angajat?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:38, 19 Mai 2013
Puteti incheia un contract de prestari servicii cu acel vecin.
In baza acestui contract de prestari servicii, daca platesc 16% impozit la ANAF, sunt protejat de o eventuala amenda? Sau trebuie sa platesc si CAS si CASS?
Se va plati atat contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate, cat si contributia la sistemul asigurarilor sociale.
multumesc pentru raspuns... as mai avea o intrebare...
trebuie sa le platesc anticipat? sau dupa ce primesc banii pe lucrare?
Se platesc dupa ce primiti banii pe lucrarea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatii de la anaf pentru pensii si sanatate mariusduta mariusduta Pe 10-Iunie-2012 am radiat un PFA si m-am angajat la propriul SRL. Am fost la ANAF cu dovada radierii pentru a plati ultimii bani. Apoi am fost si la casa de ... (vezi toată discuția)
Contracte de prestari civile anelusca anelusca CUM COMPLETEZ IN DECLARATIA 112 MPOZITUL RETINUT PENTRU PRESTAREA UNUI SERVICIU IN BAZA UNUI CONTRACT DE PRESTARI SERVICII INCHEIAT CU O ASOCIATIE DE LOCATARI ... (vezi toată discuția)
Cum pot scoate banii din firma ! matican matican Cum pot scoate banii lunar din firma , sume marii intre 2000 - 5000 ron , pentru a platii un angajat , caruia ii dau banii in procente din realizarile firmei ! (vezi toată discuția)