buna ziua ,
am un vecin care a fost dat in judecata ptr. acumulari mari la intretinere.
am hotarat sa cumpar ap.(defapt sunt doua camere intr-un fost camin) de la el ,asa ca vreau sa-i dau un avans sa plateasca datoriile dupa care sa perfectam actele.
problema este ca el a fost insurat si actualmente este divortat , are si doi copii plecati prin germania.
intrebarea mea este : -la perfectarea actelor trebuie sa semneze si fosta sotie(mentionez ca nu s-a facut nici un partaj), sau copii?
-sau se poate ridica careva din ei peste ani cu pretentii??
Depinde a cui este apartamentul, adica daca este bun comun sau daca este bun propriu. In cazul in care este bun comun, adica a fost achizitionat pe timpul casatoriei de cei doi, instrainarea nu se poate face decat cu acordul ambilor soti, copiii nu au nicio treaba. insa daca este bun propriu al sotului vanzarea se poate face doar cu acordul lui.
1-Nu ati precizat concret cine este titularul contractului
Daca vecinul este titular de contract,puteti perfecta documentele de instrainare
Daca bunul imobil este achitionat in timpul casniciei,intervine o [procedura complexa de durata iesirea din indiviziune,etc
Verificati la asociatia de proprietari,direct la presedintele de asociatie,cine figureaza proprietar al apartamentului
Verificati responsabil debitele in evidenta apartamentului
2-Aveti posibilitatea sa incheiati antecontract de vanzare-cumparare,pe care sa il notati la OCPI
3-Exista si varianta sa achitati suma rezultata din diferenta pret convenit si debit acumulat la asociatia de proprietari,suma pe care sa o achitati dvs
Sunt 2 aspecte distincte amanarea executarii care in fapt este suspendarea executarii silite si acordul privind instrainarea apartamentului
Pentru raspuns la obiect este necesar punerea la dispozitie de date concrete,ori dvs initial preccizati este cumparat in timpul casatoriei, si ulterior defapt ei nu mai erau impreuna,
Concret daca nu erau divortati,imobilul este bun dobandit in timpul casatoriei,pentru a carei instrainare este nevoie de acordul sotilor actiunea de divort a fost bagata mult mai tarziu