avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum impartim copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum impartim copilul?

Buna ziua.daca in urma divortului copilul o sa locuiasca cu mine,de obicei,tatalui cum I se sttabileste programul de vizita?cate zile are dreptul,pe luna,sa ia fata tinand cont ca locuieste la 600 de km?as vrea sa-mi fac o ideea despre cum se procedeaza in general mai ales ca fetita are 1anisor.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:29, 20 Mai 2013
[editat] Cat priveste vizitele ptr copil, parerea mea e sa va intelegeti cu sotul cum vreti sa stabiliti vizitele copilului,daca nu va intelegeti intre voi,atunci hotararea ptr vizite o ia instanta.
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Stabilesc parintii; cu cat sunteti acum mai dispusi sa treceti peste dorintele dv., ale parintilor, pentru a va intelege, cu atat mai usor va fi pentru viitor sa colaborati in interesul copilului.
Depinde de copil, de unde merge la scoala/gradinita, program lunar/zilnic/saptamanal etc.
Ganditi-va ca in afara de program trebuie sa colaborati pentru scoala, cursuri, excursii etc.

Oricum, copilul nu se imparte, o sa va impartiti voi, parintii, viata, asa incat sa il includeti si pe copil cu interesul lui de a-si vedea si celalalt parinte.
Programul de vizitare va trebui stabilit de parinti sau - daca acestia nu se inteleg - prin decizia instantei. El va avea ca scop mentinerea relatiilor parinte-copil, in functie de interesul superior al minorului.

Data fiind varsta mica a copilului, cat si distanta dintre locuinta minorului si cea a copilului o varianta ar fi vacantele, cate o saptamana, si 1 week-end pe luna, depinde si de disponibilitatea tatalui.

Nu aveti un copil de impartit ci aveti de impartasit exeprienta de a fi parinte, responsabilitatile, asumarea raspunderilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita copil! ginutzajoco ginutzajoco din cite am inteles dreptul de vizita este 2 week pe luna si jumatate din vacante. Insa cite ore pe zi sunt permise? tot week.endul ? adica copilul va merge ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor Kittyy Kittyy Situatie : proces de divort. Tatal si-a vizitat copilul atat de des cat a putut, deci nu l-a neglijat.Participa la intretinerea lui prin plata a 20% din ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor ContSters376123 ContSters376123 Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa clarific un aspect din hotarirea jud care precizeaza programul de vizitare minor de catre tata. Astfel se spune ca tatal ... (vezi toată discuția)