avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea salariului neprimit pentru munca în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea salariului neprimit pentru munca în strãinãtate, fãrã carnet de muncã

Daca o persoana lucreaza in strainatate fara carte de munca, iar persoana pentru care lucreaza nu ii mai da banii pentru care a muncit, ce se poate face? Unde se poate adresa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 21 Mai 2013
1. Sunt doua aspecte total diferite fara carnet de munca si fara contract individual de munca. In care din aceste situatii se incadreaza, intrucat o persoana poate munci fara carnet de munca dar cu c.i.m.

2. Dati-ne mai multe detalii despre aceasta situatie... cine a angajat-o , care a fost intelegerea etc.
Nu are nici carte de munca, nici contract de munca individual, de aceea va intreb. Lucreaza in Franta de 6 ani, 3 ani nu a avut probleme, dar de atunci si pana in ziua de astazi nu a mai primit banii la timp, are de luat bani de anul trecut, iar de la 1 mai nu mai lucreaza si nici bani nu a mai primit de 3 luni si nici pe cei de anul trecut. Nu mai lucreaza ca nu mai are unde. Persoana pentru care a lucrat este din Romania. Pe cale legala se poate face ceva? Unde sa ne adresam? Ce se poate face?
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
24mirela, utilizator
Daca este angajator din Romania , va puteti adresa ITM-ului /Inspectiei muncii.
NU are nici un fel de contract, iar persoana lucreaza in strainatate. Persoana pentru care lucreaza este tot roman, dar sunt in afara tarii. Ce se poate face, sa scoata banii?
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
24mirela, utilizator
Daca nu are incheiat un contract de munca sau alt tip de contract va fi foarte greu sa obtina acei bani .

Poate dovedi ca a lucrat in strainatate pentru acel angajator?

Alte discuții în legătură

Excrocherie - neplata drepturilor salariale ?? ciupir ciupir Buna ziua, Doresc si eu indrumare din partea dv. Am lucrat pe parcursul anului 2011 in Franta la o firma din Romania cu patron Roman . La plecare din ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cartea de munca anonim anonim Am lucrat in urma cu doi ani la o firma micutza care a dat faliment. Mi s-a spus ca mi s-a facut carte de munca, insa contabilul a plecat in strainatate chiar ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca mariussyca mariussyca Buna ziua. Va rog sa ma ajutati M-am intors de curand in tara si nu ami mai gasesc cartea de munca ( pierduta ) cum trebuie sa procedez in acest caz unde ... (vezi toată discuția)