avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme cu cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme cu cartea de munca

Am lucrat in urma cu doi ani la o firma micutza care a dat faliment. Mi s-a spus ca mi s-a facut carte de munca, insa contabilul a plecat in strainatate chiar dupa ce mi-am dat demisia. Cartile de munca nu erau la firma, ceea ce inseamna ca nu pot fi decat la ITM. Acolo insa mi se cere contract de munca, pe care nu il am. Persoana cu care am vorbit mai ca nu m-a dat afara. Nu am decat o declaratie de venit din-aia depusa la Administratia Financiara. Cum pot sa aflu ce e cu cartea mea de munca? Lucrez de ceva timp la o firma si m-am saturat sa o fac asa "la negru".
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 00:00, 13 Septembrie 2004
TRimite o adresa oficiala la ITM prin care sa soliciti inapoierea Carnetului de munca, adresa sa fie trimisa cu confirmare de primire. [addsig]
Se poate incheia contract individual de munca chiar daca salariatul nu prezinta la angajare Carnetul de Munca. Chiar daca pe toata perioada in care lucreaza nu aduce Carnetul de Munca, la plecarea din unitatea respectiva se elibereaza o adeverinta in care se specifica timpul lucrat in cadrul societatii. Acest timp lucrat se poate inregistra ulterior in Carnet. Spune-i deci angajatorului tau ca intocmirea contractului de munca si inregistrarea acestuia nu este conditionata in nici un fel de prezentarea de catre tine a Carnetului de Munca.
La noul angajator, in mod normal, ar trebui sa te puna sa dai o declaratie din care sa rezulte ca ai sau nu carnet de munca.
Chiar daca nu este necesar sa prezinti carnet de munca la angajare, are si alfel de implicatii: stabilirea dreptului de CO, spor vechime, stagiu de cotizare pentru baza de calcul indemnizatie conc medical, etc....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca nyky79 nyky79 Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema Am lucrat la o firma 6 ani de zile din 2000 pana in 2006 cand am intrat in CIC pana anul acesta.Pe 21 ... (vezi toată discuția)
Ajutor recuperare carnet de munca!!! gheo2004 gheo2004 Buna seara.Am cartea de munca neplatita de catre angajator din 2008 .Ulterior m-am angajat la o alta firma pe baza de contract inregistrat la ITM.In momentul ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera cartea de munca de la o firma la care am lucrat acum 2 ani? roxy_marya roxy_marya acum 3 ani m-am angajat la o firma din bucuresti - x,aveam carte de munca de 2 ani.am incetat colaborarea cu acea firma dupa nici un an.de atunci adica de ... (vezi toată discuția)