Omul a fost salariat al unei institutii de stat.In acest context, in urma cu 6-7 ani, li s-au facut carduri de salarii la o anumita banca, cu care institutia avea nu stiu ce protocol sau contract, asa era atunci, numai la acea banca oamenii puteau sa-si faca acele carduri de salarii.Ulterior, a luat si o deescoperire de 3 salarii pe cardul respectiv. La un moment dat, omul demisioneaza si vreo 4 luni sta prin spitale cu probleme grave de sanatate.Banca, constatand ca nu ii mai intra salariul lunar, ii blocheaza contul si omul nu-si mai poate ridica ultimele drepturi banesti de la institutia angajatoare, virate pe card.Are banca acest drept, in situatia in care in contract nu s-a specificat asa ceva? Nu trebuie sa urmeze calea legala, adica cerere de infiintare a popririi, ori executare silita in baza contractului sau a unei hot.jud, face ce vrea, cand vrea, cu salariul omului, doar pentru ca este virat in acea banca si banca are aces la acel cont?
In baza contractului de credit ( overdraft) domnul avea o obligatie de plata pe care nu si-a raspectat-o. Astfel banca a trecut intregul credit . Banca a facut cerere catre executorul bancar care a facut poprire. Ce este ilegal in asta? Daca in cont sunt salarii, nu are voie sa poprieasca mai mult de 1/3 din sumele ce intra ca salariu, dar poate porpi toate celelalte sume din acel cont.
Poate sti, in general, o banca daca sumele de bani existente in cont au ca sursa salariul? Teoretic trebuie sa stie acest lucru, practic cine sta sa verifice daca sumele sunt din salariu sau nu? Teoretic ar trebui sa fie cineva care sa verifice aceste lucruri, insa pana una alta, exista institutia contestatiei la executare! Solicitati creditorului un extras de cont - faceti usor dovada provenientii sumelor de bani!
Probleme overdraft
bia_2003
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat privind o problema cu un overdraft.
Lucrez in invatamant si am un overdraft. In perioada de vara s-a intarziat cu ... (vezi toată discuția)
Card credit
den71gr
anul trecut in octombrie, am fost la banca sa-mi schimb cardul deoarece trecusera cei doi ani. Am schimbat cardul si am intrebat daca trebuie sa pun limita pe ... (vezi toată discuția)