avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcularea venitului persoana cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcularea venitului persoana cu handicap

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie : sunt persoana cu handicap permanent(nevazatoare) , beneficiez de asistent personal si pensie de nevazator. De asemenea am si pensia pentru limita de varsta. Deoarece nu am apartinatori , sunt beneficiara unui program de asistenta personala a primariei unde platesc o suma de bani pentru serviciile care mi se presteaza. Pana luna trecuta calculul pentru aceasta suma care trebuie platita s-a facut doar pe baza pensiei mele de drept. Din aceasta luna mi-au cumulat pensia la baza de calcul cu suma primita pentru asistent personal si cu pensia de nevazator . Desigur aceasta a facut sa mi se dubleze suma pe care o datorez primariei si sunt pusa intr-o situatie foarte neplacuta.
Va rog foarte mult sa ma ajutati , spunandu-mi care este legea care prevede ca
pensia de handicap(nevazator) si suma de bani pentru asistentul personal nu se cumuleaza cu pensia de drept la calculul sumelor datorate in acest caz.
Va multumesc,
Maria

Alte discuții în legătură

In caz de angajare persoana handicap viomusicstudio viomusicstudio Va salut! Am 37 de ani si handicap gradul I definitiv. Beneficiez de urmatoarele: - pensie urmas (mama decedata); - indemnizatie handicap; - indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Cumularea a doua indemnizatii de insotitor persoane cu handicap simon_klr993 simon_klr993 Buna seara, Sotia mea este momentan somer neasistat si urmeaza sa se angajeze ca asistent social ( insotitor pt. o persoana cu handicap ). Am ... (vezi toată discuția)
Asistent personal pentru nevazatori 1deniss 1deniss Buna seara! In urma cu 2 luni tatal meu a obtinut un certificat cu grad de handicap accentuat pentru nevazatori avand si dreptul la insotitor.Doresc sa ... (vezi toată discuția)