avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia pentru somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia pentru somaj

buna ziua; sunt angajata la o firma de pe data de 1 sept 2008; inainte de aceasta am fost in concediu crestere copil in varsta de 2 ani pana pe data de 25.07.2008; intre aceasta data si 01.09.2008 am facut inrerupere; inainte de nasterea copilului am lucrat 3 ani fara intrerupere;

pot beneficia de somaj; cat afecteaza acea inrerupere de o luna si o sapt?????

va multumesc
Cel mai recent răspuns: kykysor , utilizator 09:32, 5 Martie 2009
Pentru a beneficia de somaj trebuie sa aveti 12 lucrate in ultimele 24 anterioare cererii de somaj. In cazul expus de dvs. nu se realizeza stagiul de cotizare respectiv.
Pentru persoanele care au avut raporturile de munca sau de serviciu suspendate, cu exceptia suspendarii pentru incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile, stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizata inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.
Cu scuze confirm faptul ca se ia in calcul perioada anteriora suspendarii in cazul CIC
Veti beneficia de indemnizatie de somaj, aceea perioada de intrerupere de o luna si o saptamana nu va afecteaza cu nimic acest drept.
multumesc pt informatie; situatia la noi la serviciu nu e prea roz asa ca tb sa iau in calcul si aceasta varianta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pentru mamica iesita din ingrijire 2 copii luizaiza2000 luizaiza2000 buna ziua in sept 2004 am nascut si am beneficiat de indemnizatia ingrijire copil.anterior acestei date am avut un stagiu de cotizatie la somaj de 10 luni.in ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatia de crestere a copilului ella03 ella03 Tocmai mi s-a incheiat concediul de crestere al copilui si as dori sa stiu daca pot intra in somaj in conditiile in care am fost in somaj si in cele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Somaj mirelaea mirelaea buna ziua.intrebarea maea este: dupa ce am terminat concediul pt cresterea copilului pina la 2 ani am reinceput lucrul la aceeasi firma dar dupa 4 luni firma ... (vezi toată discuția)