avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie factura telefon
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie factura telefon

buna ziua. mama mea si-a facut un abonament la romtelecom pentru un pachet de servicii de telefonie si internet. contractul pe acest pachet a fost semnat in iulie 2012 si din decembrie 2013 nu a dorit sa mai plateasca din mai multe motive ce tin de cei de la romtelecom. acum primeste telefoane de la firme de recuperare care ii cer sa plateasca facturile restante. ce se intampla daca nu plateste? mentionez ca ea are ca venit doar o pensie de CAP in valoare de 350 de ron si nu are nimic altceva pe numele ei ( locuinta, bunuri...etc).
va multumesc
Se poate ajunge chiar si in situatia sa fie executata si sa ii popreasca pensia (1/3 din pensie).
chiar daca are venitul mimim de 350 de ron?
Nu-i intereseaza pe ei venitul mamei dvoastra. Chiar nu-i intereseaza ca are 350 sau 3500 lei.
Ei o fac pentru bani si au procent la cat incaseaza, caci trebuie sa va spun ca pe langa suma datorata romtelecom, mama va trebui sa plateasca si cheltuielile de executare precum si dobanzile. Aceste sume umfla suma totala tare de tot, din pacate.
Mama pt ca are pensie mica putea sa se limiteze la servicii pe care sa isi permita sa le plateasca. Apoi, daca nu isi mai dorea ab sau nu mai vroia sa plateasca, rezilia contractul, asa era corect.
Urmeaza ca mama sa fie actionata in judecata, abia apoi se va ajunge la executare. Pensia mamei fiind atat de mica, nu i se poate pune poprirea de 1/3 decat pe ce depaseste jumatate din salariul minim net pe economie. Practic va plati din pensie vreo 22 de lei.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
gi-jane2, moderator
va multumesc pentru ajutor tuturor!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract servicii telefonie masimo26 masimo26 buna ziua.mama mea a facut anul trectut un contract de telefonie si internet cu [editat] o firmă de telefonie . acum vrea sa suspende serviciul de internet ... (vezi toată discuția)
Procent maxim din venit edmond11 edmond11 Buna ziua, In urma procesului de majorare a pensiei alimentare, mi s-a stabilit procentul de 25%. Aceasta majorare de pensie trebuie platita de la data ... (vezi toată discuția)
Hartuire si amenintare din partea bancii stegaru vasile stegaru vasile Am nevoie de ajutor legat de aceste amenintari si avertismente de plata. Situatia este ca , in 2007 , fratele meu mai mare prin intermediul mamei mele a facut ... (vezi toată discuția)