avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor deces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor deces

Daca decedeaza un salariat cu mai multe CIM, acesta poate primi ajutor de deces de la toate firmele la care este salariat, sau numai de la firma la care are functia de baza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:41, 21 Mai 2013
Fiecare angajator plateste ajutorul de deces, daca acesta este prevazut in CCM sau regulamentul intern propriu, conform conditiilor de acordare stabilite (daca sunt).
Numai de la casa de pensii se acorda un singur ajutor, platit de unul dintre angajatori, care are obligatia sa inscrie pe versoul certificatului de deces original, în baza cãruia se solicitã ajutorul de deces, menţiunea "ACHITAT", data, semnãtura şi ştampila. Acest angajator ar putea fi cel la care decedatul avea functia de baza.

Ajutorul de deces nu este platit de catre angajator in baza ccm sau a reg.intern
In baza acestor documente se plateste ajutorul de inmormantare.

Ajutorul de deces se suporta din bugetul asigurarilor sociale de stat si se acorda, la cerere, pe baza certificatului de deces
Ajutorul de inmormantare acordat in baza contractului colectiv de munca la nivel de unitate se plateste de angajator din fondurile proprii si nu se deduce din contributia la sistemul asigurarilor sociale. Acest ajutor se acorda in cuantumul si in conditiile prevazute in contractul colectiv de munca, reg.intern sau al c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare hadasssa hadasssa Buna ziua. Tatal meu a fost pensionar de stat iar in luna februarie a decedat. Mama in prezent beneficiaza de pensie de urmas. In caz ca mama decedeaza, poate ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare Remus47 Remus47 Am avut un salariat care a decedat si familia imi cere ajutor de inmormantare , desi in contractul individual de munca nu era stipulat asa ceva. Casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor de deces codrutamaria6 codrutamaria6 Sunt angajata la stat de curand a decedat mama si am solicitat ajutor de inmormantare de la locul de munca dar mi saspus cacinu se da .Asi dori sa i-mi zica ... (vezi toată discuția)