avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in caz de minus in gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in caz de minus in gestiune

buna ziua.ma numesc mary s. si am o problema ca multi altii.la inventar s-a iesit minus fffffffff.mare eu am refuzat sa mai lucrez pana nu se clarifica situatia asta a fost 06.08.in incepand cu 09.06.08 pana in luna 07.08 am semnat concediu fara plata iar cartea de munca mi s-a incheiat de abia in 21.11.08(4 luni descoperite)eu nici la ora actuala nu am cartea de munca ca nu vrea sa mi-o dea fostul patron.abia acum m-a dat la politie si nefiind probe ca intradevar am furat acei bani.poate sa-mi incheie cartea de munca cu litera i fara sa vada daca instanta ma face vinovata sau nu?multumesc
Cel mai recent răspuns: mariana_mari , utilizator 12:24, 12 Martie 2009
Conform legii angajatorul este obligat sa va dea carneul de munca la lichidare iar eventualele prejudicii suferite din cauza dvs. le recupereaza prin hotarare judecatoreasca. Daca nu va elibereaza carnetul de munca il puteti actiona in judecata la Tribunalul din judetul unde domiciliati sau aveti resedinta.
Daca nu v-ati mai prezentat la servici a putut sa va concedieze disciplinar, pentru absente nemotivate. In acest caz conteaza daca a respectat procedura legala pentru o asemenea masura. Daca spuneti ca v-a inchis cartea de munca la 21.11. 2008 nu v-a comunicat si decizia de concediere? Probabil ca nu plingerea penala a fost motivul concedierii, aceasta urmindu-si cursul. Daca refuza sa va inmineze carnetul de munca va adresati instantei pentru a-l obliga pentru nu are nici un motiv sa o retina
eu am vazut in fisa fiscala trimisa acasa ca pe data de 21.11.2008 am incetat activitatea ,mie nu mi-a trimis acasa instiintaredar din data de 18.0708 cd. am semnat acel concediu fara plataeu nu mai m-am dus la firma chiar daca contabila ma anuntat ca trebuie sa fac cere si pe celelalte lunii.cd. am fost la politie mi s-a spus ca nu avea nici un drept sa-mi tina cartea de munca,dar fiinca fostul meu patron e tareeee in oras-poate multe.minusul este fff. mare citez:atata marfa nu am in toata cladirea(inca 3 baruri)soldul era f.mare din aceeasta cauza multa lume a spus ca e ceva din contabilitatedaca mi-a inchis cartea de munca cu litera'i' am dreptul la somaj .sau trebuie sa astept ca el sa ma dea in judecatasi atunci poate sa iasa adevarul la iveala?in 2 ani au venit fete si au plecat(niciodata nu s-a facut inventar,nici cand a plecat una cu bani)parodia e ca toate semnau facturile cu numele meu(mai usor de tinut minte)deabia acum mi-am dat seama ca cine stie ce marfa intra sau cine mai folosea numele meu.va multumesc
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act. In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.

Litera i nu mai exista in actualul Cod al Muncii, fiind inlocuita cu art.61 lit.a C.mun. Pentru a inceta c.i.m. in baza acestui articol este obligataorie efectuarea procedurii cercetarii disciplinare prealabile, astfel incat orice decizie emisa in baza acestui articol fara respectarea procedurii cercetarii disciplinare prealabile este lovita de nulitate absoluta.
deci cartea de munca trebuie sa fie curata pana ce se ajunge in instanta,nu?la somaj dupa 2 ani concomitent am dreptul?

Alte discuții în legătură

Cartea de munca retinuta de angajator lukas123 lukas123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi deoarece sunt intr-o situatie dificila. Am castigat in decembrie 2009 litigiul de munca cu fostul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj + salar doodah doodah Buna ziua, Am si eu o problema si sper sa ma puteit ajuta. Am lucrat la o societate, a carei patron a decis sa ma trimita in somaj. Mi s-a inchis cartea de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea si incheierea cartii de munca danutzik danutzik in luna ianuarie 2009 am intrat in concediu medical, continuand cu concediu prenatal in lunile februarie si martie 2009 (lunile intregi). am nascut pe 12 ... (vezi toată discuția)