avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Cursul de schimb şi piaţa ... Achizitionare valori sub forma de aur
Discuție deschisă în Cursul de schimb şi piaţa monetară

Achizitionare valori sub forma de aur

Buna seara !
As dori sa stiu daca exista vreo limitare cantitativa legala pentru cetatenii romani de a cumpara aur de la o companie straina, in scop personal, ca o pura investitie pentru viitor. Astfel, romanul plateste lunar o suma de bani companiei straine, iar dupa o perioada de timp, in schimbul sumei acumulate, va primi monede de aur.
Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:12, 28 Mai 2013
Nu exista limitare atata timp cat se face legal.
Si in Romania exista banci care vand aur.
Problema intervine la cum este facut /interpretat contractul de colaborare /achizitie cu banca sau firma respectiva. Daca este contract la termen prin care dvoastra aveti atat posibilitatea de a cumpara, dar si de a vinde aurul respectiv inapoi catre banca sau firma, atunci este tranzactie cu active sau derivate si are un anumit regim de declarare si impozitare. Si in general contractele astea cam asa sunt facute !
Succes la investitie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetățenilor români le este interzis să achiziționeze aur financiar din altă parte decât de la băncile autorizate bnr? MGLC MGLC Bună ziua, Sunt persoană fizică și doresc să achiziționez aur 99,99% pur prin operațiuni în conturi de metal prețios deschis la o firmă din ... (vezi toată discuția)
Lucrul remote pentru o companie straina buna ziua, as aprecia ... Dyana75 Dyana75 Lucrul remote pentru o companie straina Buna ziua, As aprecia sfatul Dvs. Cochetez cu posibilitatea de a lucra fully remote pentru o companie din Anglia ... (vezi toată discuția)
Pierdere din vânzarea fondurilor mutuale. În acest caz se mai completează d200? brezan brezan Sunt persoana fizica, pensionar (1200 lei). In 16.01.2017 am cumparat fonduri mutuale la ING.Bank pe care le-am vandut in 09.02.2017 (dupa 3 saptamani) cu o ... (vezi toată discuția)