avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Menage a trois
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Menage a trois

Dupa divort cei doi exsoti locuiesc in acelasi apartament achizitionat impreuna.
Nu s-a facut partajul.
Intrebare : Are dreptul unul din ei sa locuiasca cu o alta persoana:O fara acordul celuilalt?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: krv , utilizator 14:14, 27 Mai 2013
Nu, nu are drept. Persoana care nu doreste un astfel de aranjament poate depune plangere la politie pentru tulburarea dreptului de folosinta si posesie.
Sa nu ziceti ca terta persoana ar locui in partea celui ce isi da consimtamantul pt ca partea sa nu e individualizata.
Nu cred ca ar fi posibil sa se ajunga la astfel de situatie, daca ar fi sa dam credit tertei persoane ca are ceva minte.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Multumesc mult.
Situatia de fapt este in sensul ca poate locui acolo si politia nu poate interveni in sens util deoarece nu are dreptul.Adica nu poate impiedica persoana sa intre in apartament si nici sa o evacueze.
Cel mult ar putea sa aplice o amenda persoanei care locuieste fara forme legale acolo dar si acest aspect imi pare extrem de discutabil deoarece locuieste cu o persoana care are dreptul...
opinia mea este ca acordarea dreptului de a locui constituie un act de administrare si actul de administrare poate fi incheiat de oricare dintre coproprietari
succes si la mai mare.........
va multumsc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot evacua nepoata din casa mostenita de mine si tatal ei? mika^ mika^ Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu modul legal prin care as putea sa o evacuez pe nepoata (fiica fratelui) din casa pe care eu si fratele meu am ... (vezi toată discuția)
Evacuare cretu49 cretu49 Sora mea a inchiriat apartamentul meu cad eu nu ma aflam in tara. A incasat suma de 500 euro ( a emis o chitanta) pe 2 luni si a promis ca se va semna un ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu roxxylovely roxxylovely buna ziua.Sunt coproprietara unui apartament de 3 camere impreuna cu sotul meu.Acesta a parasit domiciliul in urma cu un an si jumatate plecand in ... (vezi toată discuția)