avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara- calcul raportat la venitul minim
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara- calcul raportat la venitul minim

Pensia alimentara se calculeaza 25% din venitul minim pe economie brut 750ron?Sau din venitul net ?

Domnul a adus adeverinta ca nu are venituri atunci instanta la obligat la plata unei pensiide 25% din venitul minim pe economie... Eu am calculat 25% din 750 ron.

Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Suma reprezentand pensie este de187,5 pe luna (750X25%=187,5).
187,5 X8 luni=1500 lei
Prin urmare, deduc ca instanta s-a raportat la brutul salariului minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara se calculează din brut sau net ?.. marianaungureanu2005@yahoo.com marianaungureanu2005@yahoo.com Pensia de întreținere raportata la venitul minim pe economie se calculează din brut sau net ? (vezi toată discuția)
Stabilire pensie intretinere din salariul minim pe economie ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Cunoaste cineva din ce motiv instantele stabilesc pensia de intretinere ca procent (fctie de numarul copiilor) la salariul minim BRUT (si nu net) pe ... (vezi toată discuția)
Temei legal calcul suma pensie intretinere ca procent din salariul minim pe economie. Cris1971 Cris1971 Sunt in urmatoarea situatie: am hotarare din 2012 care obliga tatal sa plateasca suma de 175 lei pensie intretinere (nu a dovedit venituri asa ca suma a fost ... (vezi toată discuția)