avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Faliment firma client
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Faliment firma client

Buna ziua,
In cazul in care s-a facturat la o firma iar acea firma intre timp a intrat in faliment si nu a platit factura, se pot recupera cumva banii ?
Sau ce se intampla cu factura aceea? Se poate contabiliza ca si pierdere?
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 12:30, 21 Mai 2013
NU se pierde. Va adresati administratorului jud. si va inscrie in tabelul preliminar de creante. Mare grija sa nu treaca termenul.
Trebuie sa va inscrieti la masa credala a firmei debitoare.
De abia la urma se va stabili daca va veti recupera sau nu banii adica peste cativa ani.
deci alta modalitate de recuperare a banilor nu exista ? si contabil se poate inregistra ca si pierdere sau asta e si daca nu s-au recuperat bani atunci firma ramane cu pierderi.
Deocamdata nu se pune problema de pierdere.
Factura trebuia inregistrata normal. Apoi, cand aveti confirmarea ca firma este in insolventa, mutati factura in contul "clienti incerti". La inchiderea procedurii de insolventa, eventual treceti factura pe pierdere, daca nu s-a incasat. Dar ...ganditi pozitiv, factura se va incasa !!!
In cazul in care societatii respective i se declara falimentul printr-o hotarare definitiva si irevocabila, pe baza acestei hotarari puteti ajusta tva-ul colectat iar cheltuiala cu scoaterea din evidenta a debitorilor va fi deductibila doar daca ati constituit provizion in momentul inregistrarii pe clienti incerti sau la nivelul sumei acoperite de provizion.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Client in faliment sacko sacko Dupa finalizarea inventarierii (in ianuarie 2010) a patrimoniului firmei aferent 2009, in 3 februarie 2010 am primit o notificare de la un lichidator judiciar ... (vezi toată discuția)
Client intrat in insolventa ContSters285233 ContSters285233 Am aflat ca un client a intrat in insolventa inca din luna mai. Acesta ne mai datoreaza inca din 2011. Nu am primit nici o notificare prinvind intrarea lui in ... (vezi toată discuția)
Impozitare ca venit a facturi de marfa ramase la masa credala Florin111 Florin111 Buna ziua , Firma X s-a inscris la masa credala a societatii Y in anul 2009  cu facturi de marfa totalizand 94 378,18 lei +TVA .In 2016 s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)