avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema linistii publice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema linistii publice

Buna ziua,

As dori sa va intreb daca legea linistii publice prevede sanctiuni in cazul in care vecinii fac gratar in fata blocului si vorbesc foarte tare pana la 2-3 noaptea.
Se poate chema politia in acest caz sau se considera ca "este stupid sa le interzici vecinilor sa stea de vorba si sa rada"?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 12:58, 21 Mai 2013
Buna ziua,
Este stupid sa stai in fata blocului sa faci gratar.
Va trebui sa discutati aceste aspecte cu ei, daca aveti cu cine.
Daca nu le puteti rezolva amiabil, chemati politia.
Nu uitati ca vecinii "Ni-i da Dumnezeu" si e greu sa-i schimbam daca nu avem de gand sa ne mutam.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Se poate face reclamatie la sectia de politie de care apartineti (sa NU sunati la 112).
Sau la momentul petrecerii se poate telefona la sectia de politie de care apartineti.
Exista lege si pentru tulburarea linistii si lege si pentru interzicerea gratarelor, asa ca domnii politisti au ce sa aplice ! Succes !
Se poate suna si la 112, dar sa nu stati la povesti cu ei ca sa nu tineti telefonul ocupat, iar de acolo va face legatura cu sectia de politie de care apartineti.
Graterele nu sunt interzise in fata blocului daca exista spatiu special amenajat cu acest scop. Cat despre galagie, este totul discutabil pentru ca unii oameni vorbesc mai tare iar altii mai incet, unii aud mai bine iar altii mai putin bine. Legea insa prevede ca intensitatea sunetului trebuie sa depaseasca 50 db noaptea ca sa se poata considera tulburare a linistii publice. Cu alte cuvinte, ar trebui ca cineva sa si ,,masoare'' acea galagie. :)
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
LuchianSeb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranj ordine publica DanOrc DanOrc buna ziua, ce se poate face contra unor vecini care in fiecare weekend fac gratar in spatele blocului, asculata manele, consuma bauturi alcoolice si fac ... (vezi toată discuția)
Numarul de decibeli maxim admisi la geamul vecinului Ovidiu Andrei Ovidiu Andrei De curand mi-am deschis o mica afacere mai precis o piscina care se afla intr-un sat. In weekend se tin si petreceri care dureaza pana dimineata dar in timpul ... (vezi toată discuția)
Tulburare liniste apartament bloc augbarbu augbarbu Doresc să adresez o plângere împotriva unui locatar care locuieste la un etaj superior deasupra apartamentului meu, care perturbă liniştea în dese ... (vezi toată discuția)