avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... lg 448/2006-facilitati fiscale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

lg 448/2006-facilitati fiscale

Mai este scutita de impozit pe cladire si teren o familie ai carei membrii (sot si sotie) au handicap grav, sint in varsta ,nu se pot intretine singuri.si au fost luati de copii care locuiesc in alta localitate pt a putea fi ingrijiti? Mentionez ca familia in cauza a fost nevoita sa-si schimbe domiciliul la adresa copiilor pt a putea primi pensia acolo .Casa si terenul se afla in alta localitate, acolo unde au locuit cei doi batrani inainte de a se inbolnavi iar bunurile respective sint proprietatea acelei familii care , intimpina greutati in a fi scutiti de impozit Primaria refuza sa acorde aceasta facilitate spunind ca cei doi nu mai au domiciliul in acea localitate
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:25, 22 Mai 2013
Se acorda facilitatea scutirii de la impozit a locuintei daca persoana in cauza,beneficiara de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap face dovada ca este proprietara imobilului unde solicita aplicarea disp art 26 din L nr 448/2006 republicata
Scutirea e acordata pentru proprietarii cu handicap care domiciliaza in imobilul pentru care se vrea scutire.
Conditii pt a beneficia de scutire sunt doua : una sa fie proprietari si alta sa si domicilieze cu forme legale in imobil.
Poate gasesc solutii pt a le creste veniturile, sa incerce sa inchirieze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat este scutit o persoana cu handicap grav de la plata impozitului ContSters253530 ContSters253530 Cum se procedeaza pentru a beneficia de scutirea plati impozitului pe teren cu cladire intravilan a unei persoane cu handicap grav? Cat plateste persoana cu ... (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap oprita oprita Buna ziua; Mama mea detine o suprafata de cca.3 ha teren agricol intr-o localitate, dar in prezent se afla in grija mea, fiind persoana cu handicap grav, ... (vezi toată discuția)
Ipozitul pe locuinte pentru persoanele cu handicap grav danieltoamna danieltoamna am o matusa care are un apartament in brasov dar acum are domiciliul in alta localitate{si-a schimbat si buletinul } mai beneficiaza de scutirea la plata ... (vezi toată discuția)