avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Achitare ovedraft pentru a primi lichidarea in urma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Achitare ovedraft pentru a primi lichidarea in urma demisiei

Buna ziua,

Sunt angajat al unei banci romanesti. Dupa angajare mi s-a activat de catre banca o limita de overdraft, care a fost marita an de an, dar pentru care nu exista un contract incheiat in acest moment. Mi-am prezentat demisia, si in decizia primita, imi este notificat faprul ca trebuie sa achit toate debitele fata de angajator, deci si overdraftul, pentru a primi foaia de lichidare.
Din pacate ma aflu in imposibilitatea de a achita acesta suma si angajatorul nu permite pastrarea in conditii de dobanda standard a acestei facilitati. pot face ceva in acest sens?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 21 Iunie 2013
Da, ii puteti actiona in instanta. Va este restrictionat astfel dreptul la munca.
Ii puteti notifica sa va emita fisa de lichidare, cu datorii, Nu au voie sa refuze emiterea fisei de lichidare.
Exista posibilitate sa se refuze eliberarea fisei de lichidare, intrucat aceast nu are nicun suport legal.

Nu aveti ce sa faceti , pentru recuperarea banilor banca va trebui sa va actioneze in judecata.
In cazul colegilor ramasi, s-a demerat o campanie in care pana la sfarsitul acestei luni, fiecare angajat in parte sa semneze un contract pentru facilitatea de overdraft, indiferent de cand o detin. Exista si posibilitatea refuzului semnarii acestui contract. Care ar putea fi consecintele refuzului semnarii?
Lipsa acordului de vointa a partilor la incheierea unui contract implica faptul intre parti nu s-a născut un raport juridic referitor la clauzele contractuale pentru care părţile au dorit sa realizeze un acord de voinţă.
Nesemnarea contractului inseamna ca acesta nu are cum sa-si produca efectele juridice pentru care s-a dorit incheiat.

Repercursiuni pot exista in functie de mentalitatea angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Overdraft ciurliburli ciurliburli beneficiez de overdraft la locul de munca#-o.in caz de demisie sau concediere,pt overdraft cine e girantul la banca?daca refuz sa il achit,pe cine apeleaza ... (vezi toată discuția)
Probleme demisie alexandru.cenusa alexandru.cenusa In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am ... (vezi toată discuția)
Recuperatori creante elena - alina elena - alina in perioada cand am fost angajata am facut un card cu o descoperire de cont in valoare de 3000 lei. ultimul salariu s-a virat in luna iulie iar de atunci am ... (vezi toată discuția)