avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concurs secretar comuna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concurs secretar comuna

se poate participa la concurs de secretar comuna daca ai studii superioare de lunga durata(nu in domeniul administrativ sau juridic ) si master in drept administrativ ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:28, 21 Mai 2013
Teoretic Nu.
Doar in situaţia în care funcţia publică de conducere de secretar al comunei este vacantă sau temporar vacantă şi în cadrul autorităţii sau instituţiei publice nu există persoane care să îndeplinească condiţiile de studii şi de vechime, funcţia poate fi exercitată cu caracter temporar şi de funcţionari publici care nu îndeplinesc ambele sau niciuna dintre aceste condiţii,cu obligaţia obţinerii avizului ANFP privind exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de conducere vacante.
În cazul în care la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei publice de conducere de secretar al comunei nu se prezintă persoane care îndeplinesc condiţiile de studii şi condiţia de vechime în specialitatea studiilor de minimum 2 ani, pot candida şi persoane care nu îndeplinesc aceste condiţii, în următoarea ordine:
persoane care au studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în specialitate juridică sau administrativă;
persoane care au studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în altă specialitate;
persoane care au studii medii, absolvite cu diplomă.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare atributii secretar ghenciu ghenciu Am delegate atibutiile de secretar de comuna, dar sunt personal contractual, vreau o baza legala, daca stie cineva, conf. careia i-mi pot lua salariul de ... (vezi toată discuția)
Concurs recrutare administrația publică agario agario Bună ziua, la un concurs de recrutare pentru un post de conducere în administrația publică (secretar comuna) este obligatoriu masterul sau studiile ... (vezi toată discuția)
Munca carnetel carnetel pentru a fi secretar intr-o primarie de comuna trebuie sa ai si facultatea de drept sa ajunge doar masterul in drept (vezi toată discuția)