avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... studii necesare pentru secretar oras
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

studii necesare pentru secretar oras

Am absolvit facultatea de management financiar contabil avand si masterul in management.Pot participa la un concurs pentru functia de secretar al orasului?
Este necesara vechime in studiile de specialitate?
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
mijue, utilizator
Cel mai recent răspuns: mijue , utilizator 13:46, 29 August 2012
Pentru functia de secretar indiferent daca e de oras sau comuna iti trebuie studii superioare domeniul ştiinţelor juridice sau administrative si vechime in specialitatea studiilor 2 ani (daca este concurs de recrutare).În cazul în care la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei publice de conducere de secretar al comunei nu se prezintă persoane care îndeplinesc condiţiile de studii şi condiţia de vechime în specialitatea studiilor de minimum 2 ani, pot candida şi persoane care nu îndeplinesc aceste condiţii, în următoarea ordine:
a) persoane care au studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în specialitate juridică sau administrativă;
b) persoane care au studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în altă specialitate;
c) persoane care au studii medii, absolvite cu diplomă.
Daca este concurs de promovare trebuie sa ai master si sa fii numit intr-o functie publica din clasa I și vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice minimum 2 ani.
Succes.
Multumesc ,deci daca am inteles bine ...la functia pentru oras nu se aplica conditiile ca si la secretar de comuna?
Nu, ati inteles gresit. Se aplica aceleasi conditii. Pentru mai multe informatii aveti la dispozitie site-ul ANFP, sectiunea Concursuri.
Completare. Pentru functia de secretar de oras sau de comuna se poate organiza concurs de recrutare sau concurs de promovare, depinde de ce doreste primarul.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs secretar comuna daisonhem daisonhem se poate participa la concurs de secretar comuna daca ai studii superioare de lunga durata(nu in domeniul administrativ sau juridic ) si master in drept ... (vezi toată discuția)
Concurs recrutare administrația publică agario agario Bună ziua, la un concurs de recrutare pentru un post de conducere în administrația publică (secretar comuna) este obligatoriu masterul sau studiile ... (vezi toată discuția)
Munca carnetel carnetel pentru a fi secretar intr-o primarie de comuna trebuie sa ai si facultatea de drept sa ajunge doar masterul in drept (vezi toată discuția)