avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajament de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajament de plata

Buna ziua.
In urma cu aproximativ am cauzat un prejudiciu de 2500 ron companiei la care lucram. Acestia au facut plangere la politie , intocmindu-se dosar astfel ca am declarat ca voi plati esalonat aceasta datorie . In acest sens am facut plati lunare de 300 ron , de fiecare data cand plateam ma duceam la politie,declaram,atasam dovada,dupa primii 1500 ron am declarat ca voi plati suma integral ramasa de 1000 ron,dar nu am reusit sa ma tin de cuvant deaorece am fost dispinibilizat.
Azi m-a sunat politistul ca se apropie termenul limita si ca daca nu fac plata astazi va duce dosarul la parchet din cate am inteles.
Am sunat la fostul angajator , am declarat si am sustinut un nou angajament de plata pentru luna urmatoare,in momentul de fata fiind angajat.
Intrebarea mea este , ce mi se poate intampla in acest caz? Daca noul angajament este valabil si eu il duc la bun sfarsit? Mai am timp sau ma pot astepta la tot ce este mai rau?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 21 Mai 2013
Daca veti plati prejudiciul cauzat , nu cred ca vi se va intampla ceva . Mergeti la politie si explicati ca ati semnat un nou act cu privire la datoria ramasa, act ce a fost acceptat de catre fostul angajator.
eu sunt din cta , firma angajatoare din bacau . Am trimis prin email acel angajament urmand ca in cursul zilei de maine sa ma duc si la sectia de politie care se ocupa de caz pentru a declara acest lucru . Doar ca , politistul m-a sunat aseara si mi-a transmis ca va duce dosarul azi la parchet .
Cum pot rezolva ?
ideea este ca de aceasta data imi voi tine angajamentul 100%.
Politistul mai poate amana aceasta decizie de duce dosarul?
Multumesc inca o data pentru informatii.
NU stiu ce sa va spun, intrucat nu ma pot substitui mentalitatii acelui politis. Este posibil sa-l duca, este posibil sa nu-l duca.

Daca l-a dus la Parchet , mergeti si vedeti la ce procuror a fost repartizat si discutati cu acesta lasandu-i si o copie de pe noul angajament de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mancipri mancipri in luna mai 2009 , mama unui minor in varsta de 10 ani , a facut o plangere penala pentru abandon de familie , la parchet . in plangere arata faptul ca fostul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - amenda administrativa testdrivex5 testdrivex5 Buna seara. In iunie 2012 am fost oprit pentru control, la etilotest am avut 0,45 alcool in aerul expirat, am fost dus la IML mi s-a luat sange, etc... pana ... (vezi toată discuția)
Fapta inventata mirceamihai488 mirceamihai488 Buna ziua, in urma cu 3 ani ma duceam spre aeroportul Otopeni urmand sa plce din tara. Eram condus de sotie care se afla la volan iar eu stateam pe locul din ... (vezi toată discuția)