avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna ziua! in data de 25 01 2013 ma pus necuratu si mam urcat la volan putin baut.conditiile meteo si carosabilul nu erau prea favorabile si am accidentat pe cineva in spate.au fost doar pagube materiale.soferul respectiv nu a fost deacord cu intelegere amiabila si a chemat politia.nu aveam nici asigurare valabila,era platita abia in dimineata respectiva.la politie mi sa facut si testul de alcool in aer.mia iesit 0.62 apoi am fost dus la analize la sange de unde inca nu stiu rezultatul.de la impact pana la testarea cu alcool test a durat cam 40 de min iar intre testarea cu alcool test si sange a durat cam o ora. nu aveam permisul la mine,mia fost declarat retinut dar nu mi sa adus la cunostinta iar in data de 27 februarie acelasi an am fost oprit de acelasi agent care mia facut dosarul si mia zis ca "nu am permis"...si mia mai facut u dosar penal...deci am 2 dosare penale,unul pentru alcool si unul pentru circulatie fara permis...am apelat la un avocat dar nu am mai tinut legatura din cauza banilor...acum conform celor spuse mai sus imi puteti spune va rog ce sentinta risc si cam in cat timp imi pot afla soarta??? mai am vreo sansa sa imi recuperez permisul?? in caz contrar daca sunt cetatean roman,pot da de permis in republica moldova??? am neaparat nevoie de permis..ajutatima! mentionez ca ca e prima abatere.va rog datimi un raspuns.
Pedeapsa pentru fiecare infractiune este de la 1-5 ani inchisoare.
In acest moment Dvs. aveti permisul "anulat" nu "retinut" pentru infractiunea de conducere sub influenta bauturilor alcoolice.
Pentru a putea conduce din nou, va trebui sa urmati din nou cursurile scolii de soferi si sa sustineti din nou examenul de conducere, dupa un termen de 1 an de la data la care hotararea instantei de judecata va ramane definitiva. Asta presupune ca dosarul pentru infractiunea de conducere sub influenta bauturilor alcoolice sa ajunga in instanta si sa se dea o solutie in acest caz.
De regula dosarul dureaza mai mult la Urmarire Penala, la organul de politie. La instanta, daca veti recunoaste savarsirea faptei, dosarul se finalizeaza intr-un termen, maxim 2.
dar ce risc???ce sentinta pot primi???poate fi vorba si de amenda?? sunt doua dosare,unul e pt alcool si al 2'lea pentru ca ma prims fara permis pe un drum judetean
..sigur este vorba numai de un an pana sa pot da din nou de permis??? multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
alexandru9203, utilizator
In primul rand, deocamdata sunteti doar in faza de cercetare penala.
Daca v-a iesit 0.62 in aer, in sange sigur v-a iesit dublu. Dupa aproximativ 1 ora trebuia sa va preleveze cea de-a doua proba de sange. Nerespectarea acestor reguli de procedura de prelevare a probelor de sange poate duce la anularea probei. Veti vedea cum au fost prelevate probele doar cand se finalizeaza urmarirea penala, la prezentarea de material.(cand va prezinta dosarul). Cand va trimite in judecata, puteti primi o suspendare conditionata sau sub supraveghere daca nu mai aveti antecedente penale. Faptul ca vi s-a intocmit un dosar pentru conducere fara permis, reprezinta o fapta concurenta cu prima, ceea ce lasa posibilitatea instantei sa va aplice o pedeapsa suspendata conditionat.(sau sub supraveghere), deci fara sa executati efectiv pedeapsa in regim de detentie.
Dupa 1 an de la momentul cand hotararea ramane definitiva, daca vi s-a aplicat pedeapsa suspendarii conditionate,puteti da examen pentru obtinerea din nou a permisului de conducere. Daca vi se aplica suspendare sub supraveghere, s-ar putea ca Instanta sa dispuna sa nu conduceti pe tot termenul de incercare(compus din pedeapsa care v-o aplica+ 2 ani). Amenda e greu de obtinut cu doua dosare penale, fapte concurente. Doar daca aveti norocul ca cea de-a doua fapta sa se judece prima.(pe aceea sa luati amenda administrativa).
Daca recunoasteti faptele, puteti beneficia de reducerea limitelor de pedeapsa cu 1/3, conform art. 320 indice 1 Cod procedura penala. Eu sustin ca aveti nevoie de un avocat sa va indrume, ca lucrurile netinute sub control, pot lua alta intorsatura.
Succes!
Av.Ioana Bâlc
BAROUL CLUJ
multumesc din suflet pentru informatii..toti avocatii la care am apelat in afara forumurilor de pe net nu miau oferit nici o informatie despre ce pot pati.mi'ati luat o piatra de pe inima.toata stima
revin doamna av. Ioana Balc.. azi am fost chemat la politie in legatura cu dosarul pentru conducere cu permis suspendat.am fost am2 la procuror si ma scos de sub urmarirea penala.nu mi sa spus nimic altceva despre vreo amenda sau pedeapsa cu executare pentru dosaru ala...este posibil sa fi primit vreo amenda sau pedeapsa cu suspendare si sa nu imi fi zis sau ceva de genu??? ce inseamna scoaterea de sub urmarire penala mai pe intelesul meu..procuroarea ma intr doar cum ma cheama si cati ani am s mia spus sa am grija ce fac pe viitor si in legat cu alcoolul la volan o sa fiu trimis in judecata.o lamurire va rog :( multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan Fănuș 000 Fănuș 000 Dacă in alcooltest a iesit 0,60 in sânge poate iesi 2 sau 2,05 este posibil așa ceva (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta Palade ionica Palade ionica Buna ziua am fost depistat cu 0.68 in aer exprimat , am fost cooperant nu am alte probleme in spate ,nu a fost vorba de accident . Vroiam sa imi spuna cineva ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,60 in aerul expirat (măsurat cu alcooltest) Fănuș 000 Fănuș 000 Dacă am consumat băuturi alcoolice de la ora 10:00 pana la ora 16:30 si la ora 20:00am fost testat cu alcooltest si a ieșit 0,60 in aerul expirat?Cat poate ... (vezi toată discuția)