avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcoolemie la volan

Dacă in alcooltest a iesit 0,60 in sânge poate iesi 2 sau 2,05 este posibil așa ceva
Cel mai recent răspuns: Lonapak , utilizator 13:38, 7 Ianuarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil, depinde de mai multi factori, gen, intervalul in care ati consumat, cat ati consumat, ce ati consumat, aportul alimentar, dupa cat timp ati fost la prelevare, constituția dvs, etc
La ora 16:30 a fost ultimul pahar la 20,00 Am suflat în alcooltest si a ieșit 0,60 si la prima probă am ajuns la 21:30 si a doua la 22:30 cei drept nu prea am mâncat iar azi am fost la poliție și agentul care a instrumentat dosarul mia zis ca au ieșit analizele si ca au ieșit 2,00 sau 2,05 cam asa isi aminteste el dar mi se pare exagerat de mult se poate asa ceva
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Daca apreciati ca alcoolemie in sange nu a fost corect determinata, solicitati efectuarea unei expertize medico-legale, la INSTITUTUL "MINA MINOVICI", din MUNICIPIUL BUCURESTI.
Etiltesterele (alcooltest după[ denumirea dvs.) nu sunt mijloace de măsurare supus obligatoriu controlului metrologic așa cum ete cerut de prevederea din Codul rutier. În această situație indicațiile etiltesterului nu prezintă valori certe ale concentrației alcoolice și care ar putea fi folosite drept probe judiciare. . Prin urmare este posibil că între indicația etiltesterului și rezultatele analizelor probelor de sânge să fie o așa de mare diferență.. Rezultatele analizelor probelor de sânge sunt precise pentru momentele prelevării respectivelor probe de sânge., dar nu și în momentul săvârșirii faptei.
ing. Ioan Ciobanu
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2020
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,60 in aerul expirat (măsurat cu alcooltest) Fănuș 000 Fănuș 000 Dacă am consumat băuturi alcoolice de la ora 10:00 pana la ora 16:30 si la ora 20:00am fost testat cu alcooltest si a ieșit 0,60 in aerul expirat?Cat poate ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.43 mauu26 mauu26 Buna seara ieri noapte am facut cea mai mare greseala a mea sa ma urc la volan dupa o \\"ieseala\\" cu niste prieteni si dupa 2-3 pahare de vin am condus ... (vezi toată discuția)
Permis retinut Catalin1996 Catalin1996 Buna ziua. Vin si eu cu niste intrebari si nelamuriri. Pe data de 24.04.2016 am fost oprit de catre un echipaj de politie in jurul orei 02.20 si mi s-a pus ... (vezi toată discuția)