avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna ziua! in data de 25 01 2013 ma pus necuratu si mam urcat la volan putin baut.conditiile meteo si carosabilul nu erau prea favorabile si am accidentat pe cineva in spate.au fost doar pagube materiale.soferul respectiv nu a fost deacord cu intelegere amiabila si a chemat politia.nu aveam nici asigurare valabila,era platita abia in dimineata respectiva.la politie mi sa facut si testul de alcool in aer.mia iesit 0.62 apoi am fost dus la analize la sange de unde inca nu stiu rezultatul.de la impact pana la testarea cu alcool test a durat cam 40 de min iar intre testarea cu alcool test si sange a durat cam o ora. nu aveam permisul la mine,mia fost declarat retinut dar nu mi sa adus la cunostinta iar in data de 27 februarie acelasi an am fost oprit de acelasi agent care mia facut dosarul si mia zis ca "nu am permis"...si mia mai facut u dosar penal...deci am 2 dosare penale,unul pentru alcool si unul pentru circulatie fara permis...am apelat la un avocat dar nu am mai tinut legatura din cauza banilor...acum conform celor spuse mai sus imi puteti spune va rog ce sentinta risc si cam in cat timp imi pot afla soarta??? mai am vreo sansa sa imi recuperez permisul?? in caz contrar daca sunt cetatean roman,pot da de permis in republica moldova??? am neaparat nevoie de permis..ajutatima! mentionez ca ca e prima abatere.va rog datimi un raspuns.
nu puteti considera ca ati fost scos de sub urmarirea penala decat in momentul in care veti primi acasa rezolutia procurorului in care acesta trebuie sa motiveze decizia.
daca pentru alcool se trimite dosarul in instanta, avand in vedere ca nu aeti antecedente cel mai probabil veti primi o pedeapsa cu suspendare, permisul se va anula si veti putea sustine examen ptr obtinerea unui nou permis dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
sfatuitima daca sa platesc pentru calculul retroactiv... mia iesit 0.62 in aer sa zicem ca 1.2 in sange.am baut vreo 150-200 de stalinskaya pe stomacul gol cu jumatate de ora inainte de accident.am fost testat cu aparatul alcooltest dupa circa 30 de min de la accident apoi la aprox o ora dupa testarea cu alcooltest am dat prima proba de sange si la inca o ora a doua proba..mentionez ca am in jur de 55 de kilograme si 1.62 inaltime. se merita sa cheltui bani pe calculul retroactiv??? va rog ajutatima.nu am bani de cheltuit...un sfat va rog
Pentru cei care fac parte din vox populi , dar si pentru cine intreaba pentru ca nu i-a fost comunicat actul de retinere SI NU ANULARE a permisului se considera ca rap la L544/2004 documentul nu a fost COMUNICAT si pentru acest motit nu isi produce efectele .

Infractiunea este inexistenta pentru lipsa unor elemente , ghiciti voi care.

Pentru conducere , daca te porti frumos si daca dovedesti ca ai loc de munca , copii , casatorit , caracterizari de la munca , familie si prieteni , recunosti fapta si nu contesti nimic vei lua probabil 6 luni cu suspendare , in conditiile in care te prezinti la fiecare termen de judecata si stai frumos in fata judecatorului si iti ceri iertare si de la sfinti .

Permisul considera ca nu il mai ai pentru ca ti-l vor ANULA. Si probabil vreo 4 ani nu vei avea dreptul de a conduce autovehicule.

Restul este gargara cu apa rece.

Exceptand situatia in care procurorul isi face mila si iti da o ditamai amenda , fara sa anuleze permisul.
problema e ca mie sar putea sami iasa mai putin de 0.80 in sange la recalculare..pentru ca am baut cu exact juma de ora inainte de accident iar analizele sau facut ca la o ora jumate dupa accident..pentru ca sa intamplat in afara municipiului si conditile meteo erau cam nefavorabile..polei,zapada pe carosabil...deci a durat...pana sau facut cercetari la sediu,pana siau dat seama ca bausem...daca nu ma insel au durat chiar 2 ore de la accidet paa am ajuns la spital pentru analize...stu ca prima proba sa luat la 12 si ceva ziua..si accidentu a fost in juru orei 10..nu bausem mult,doar 150-200 ml de stalinskaya..dar fiind pe stomacul gol absorbtia sa produs mai repede..dar nici kiar in juma de ora..ca accidentu sa intamplat dupa ce am parcurs 10 km...pana am iesit pe europeana si un bou na semnalizat dreapta...ca altfel nul mai luam din spate

Buna ziua.
Am un prieten care este foarte confuz in ce priveste permisul. Acum 2 ani i s-a luat permisul din cauza alcoolului. Dupa acesti doi ani de cercetari procurorul a dat solutia: renuntare la urmarire penala si plata amenzii de 800 lei. De permis nu spune nimic, Mentinonez ca nu a afacut accident, nici macar nu era in masina cand a venit polita. Daca s-a renuntat la urmarire si s-a clasat tot isi primeste permisul? care este procedura? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2015
ContSters284213, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan Fănuș 000 Fănuș 000 Dacă in alcooltest a iesit 0,60 in sânge poate iesi 2 sau 2,05 este posibil așa ceva (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta Palade ionica Palade ionica Buna ziua am fost depistat cu 0.68 in aer exprimat , am fost cooperant nu am alte probleme in spate ,nu a fost vorba de accident . Vroiam sa imi spuna cineva ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,60 in aerul expirat (măsurat cu alcooltest) Fănuș 000 Fănuș 000 Dacă am consumat băuturi alcoolice de la ora 10:00 pana la ora 16:30 si la ora 20:00am fost testat cu alcooltest si a ieșit 0,60 in aerul expirat?Cat poate ... (vezi toată discuția)