O institutie de stat a amendat o org. profesionala pt. incalcarea legii concurentei
organizatia a contestat amenda iar C.A.l Buc.le-a respins-o cu drept de recurs.
intrucat pot sa justific un interes am solicitat institutiei o copie a sentintei CABuc
INTREBARE ;
Refuzul institutiei DE INTERES PUBLIC, pe motiv ca nu am fost parte in dosar[ este legal sau absolut nelegal ?
Cu stima si multumiri anticipate ,
CONTESTADOR
V-aţi intitulat subiectul "Acces la informaţie - decizii ale instanţelor" şi aţi subliniat în mesajul iniţial faptul că este vorba despre o instituţie publică. Bănuiesc (şi dacă bănuiesc greşit vă rog să mă corectaţi), că în opinia dvs. este vorba despre informaţii de interes public, pe care instituţia era obligată să vi le pună la dispoziţie potrivit Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.
Nu este aşa. O instituţie publică este obligată să pună la dispoziţia persoanelor interesate orice informaţie care priveşte activităţile sau rezultă din activităţile ei. O hotărâre judecătorească este proprie instanţelor judecătoreşti, deci nu priveşte şi nu rezultă din activităţile altor autorităţi sau instituţii publice.
Dacă justificaţi un interes legitim, atunci puteţi solicita instanţei care a pronunţat hotărârea să vă permită accesul la dosar, în baza art. 92, alin. (2) din Hotărârea C.S.M. nr. 387/2005 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti.
Multumesc mult d.nei Gabriela Pintea.
M- a deranjat dintotdeauna secretomania nejustificata si referitor la refuzul institutiei
de interes public ,parerea mea este in continuare aceea ca o hotarare judecatoreasca
pronuntata intr-o judecata publica nu poate fi "proprietatea "iniciunei parti , mai ales al unei
institutii desemnata ispecial sa apere interesul public . Cu stima,. CONTESTADOR