avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Acces la informatie - decizii ale instantelor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Acces la informatie - decizii ale instantelor

O institutie de stat a amendat o org. profesionala pt. incalcarea legii concurentei
organizatia a contestat amenda iar C.A.l Buc.le-a respins-o cu drept de recurs.
intrucat pot sa justific un interes am solicitat institutiei o copie a sentintei CABuc
INTREBARE ;
Refuzul institutiei DE INTERES PUBLIC, pe motiv ca nu am fost parte in dosar[ este legal sau absolut nelegal ?
Cu stima si multumiri anticipate ,
CONTESTADOR
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:18, 20 Iunie 2013
Daca nu sunteti parte in dosar, nu vi se da copie dupa sentinta.

P.S. de ce nu solicitati copia respectiva de la ONG?
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
trandafir2, moderator
Intrebarea a fost daca refuzul institutiei statului este legal sau nelegal
la poveste nu participa niciun ONG
Mii de scuze :love2: am gresit si acum nu mai pot edita greseala.
Am vrut sa scriu:
P.S. de ce nu solicitati copia respectiva de la org.?

Practic, nu am avut ochelarii si am citit ong in loc de org. si de aceea am scris ONG. Incercati sa imi acordati circumstante. Multumesc!

Insa raspunsul ramane acelasi: este legal refuzul instantei !
Instituţia publică a procedat legal.

V-aţi intitulat subiectul "Acces la informaţie - decizii ale instanţelor" şi aţi subliniat în mesajul iniţial faptul că este vorba despre o instituţie publică. Bănuiesc (şi dacă bănuiesc greşit vă rog să mă corectaţi), că în opinia dvs. este vorba despre informaţii de interes public, pe care instituţia era obligată să vi le pună la dispoziţie potrivit Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Nu este aşa. O instituţie publică este obligată să pună la dispoziţia persoanelor interesate orice informaţie care priveşte activităţile sau rezultă din activităţile ei. O hotărâre judecătorească este proprie instanţelor judecătoreşti, deci nu priveşte şi nu rezultă din activităţile altor autorităţi sau instituţii publice.

Dacă justificaţi un interes legitim, atunci puteţi solicita instanţei care a pronunţat hotărârea să vă permită accesul la dosar, în baza art. 92, alin. (2) din Hotărârea C.S.M. nr. 387/2005 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti.
Multumesc mult d.nei Gabriela Pintea.
M- a deranjat dintotdeauna secretomania nejustificata si referitor la refuzul institutiei
de interes public ,parerea mea este in continuare aceea ca o hotarare judecatoreasca
pronuntata intr-o judecata publica nu poate fi "proprietatea "iniciunei parti , mai ales al unei
institutii desemnata ispecial sa apere interesul public . Cu stima,. CONTESTADOR

Alte discuții în legătură

Cum pot sa fac rost de o hotarare judecatoreasca daca nu am fost parte in proces? integrity integrity Am nevoie de pareri va rog , cu privire la eliberarea unei copii de pe o hotarare jud prin care a fost anulat un proces verbal de contraventie prin care un ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul sa vada sentintele si dosarele din arhivele instantelor? aly_yoana aly_yoana Daca eu vreau sa vad o sentinta dintr-un dosar, care nu are legatura cu mine, pe baza buletinului, mi se da voie sa vad acel dosar? (vezi toată discuția)
Raspuns la reclamatie dumitruufo dumitruufo Cum pot sa actionez daca o institutie (ARR) nu-mi raspunde la o reclamatie in termenul legal? (vezi toată discuția)