O institutie de stat a amendat o org. profesionala pt. incalcarea legii concurentei
organizatia a contestat amenda iar C.A.l Buc.le-a respins-o cu drept de recurs.
intrucat pot sa justific un interes am solicitat institutiei o copie a sentintei CABuc
INTREBARE ;
Refuzul institutiei DE INTERES PUBLIC, pe motiv ca nu am fost parte in dosar[ este legal sau absolut nelegal ?
Cu stima si multumiri anticipate ,
CONTESTADOR
:) Dacă mi-ați dat acest răspuns, înseamnă că nu m-am făcut înțeleasă.
O instituție publică este obligată să pună la dispoziția persoanelor interesate informațiile de interes public care privesc sau rezultă din activităţile proprii. Nu este vorba despre secretomanie nejustificată sau refuz și nici despre faptul că o hotărâre judecătorească ar fi proprietatea cuiva, ci este vorba despre respectarea prevederilor legale amintite de mine în mesajul anterior, respectiv despre Legea nr. 544/2001.
Fără supărare, dar liberul acces la informațiile de interes public nu înseamnă că puteți solicita orice apreciați dvs. unei instituții publice iar aceasta, în virtutea faptului că este instituție publică, are obligația să vă comunice ce îi solicitați.
De altfel, nici instanța nu o să vă comunice această hotărâre, chiar dacă i-o solicitați. Potrivit art. 110, alin. (4^1) din Hotărârea C.S.M. nr. 387/2005, în materie civilă, grefierul de şedinţă va comunica părţilor sau, după caz, altor persoane prevăzute de lege hotărârea, în copie, de îndată ce a fost redactată şi semnată. După cum observați, ”emintentul” hotărârii judecătorești are obligația comunicării acesteia doar părților și persoanelor prevăzute în lege, în funcție de obiectul pricinii. Hotărârile judecătorești pe care le puteți citi pe site-uri au datele personale anonimizate iar numerele de dosare în care au fost pronunțate nu există.