avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Avertisment - Dotare lucratori cu echipament ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Avertisment - Dotare lucratori cu echipament individual de protectie. Obligatia lucratorului de a purta toate sortimentele de EIP din dotare.

Am o cunostiinta de lucreaza la o cofetarie purtand ca atare uniforma corespunzatoare (ma rog cel putin asa e acolo respectiv -pantaloni bluza sosete papuci albi iar pe cap la alegere boneta de acopera par si urechi alba sau verde ),cunostinta mea purta aceste echipament la munca dar a fost luata la ochii si avertizata de catre sefa de sectie pentru faptul ca pe sub uniforma de munca nu purta chilotis ca data viitoare cand va f gasta asa va fi sanctionata .Intrebarea mea este daca e normal ce a facut adica nu e treaba fiecaruia ce poarta pe el/ea atata timp cat poarta echipamentul de protectie?
Cel mai recent răspuns: ContSters290705 , utilizator 15:09, 24 Mai 2013
Daca in lista interna de EIP se regaseste lenjerie intima (chiloti, sutien), purtarea pe toata durata timpului de lucru este obligatorie.
La anumite locuri de munca/ posturi de lucru, unde exista pericol de incendiu si/ sau explozie ca risc identificat si evaluat, se interzice purtarea lenjeriei intime din material sintetic, fiind permisa numai din bumbac 100 %, stiut fiind ca materialul sintetic arde si prin ardere devine o pasta fierbinte care pe piele lasa urme adanci de arsuri termice, deosebit de periculoase.
In cofetarie se lucreaza cu gaz metan/ gaz de la butelie de aragaz, deci exista riscul de incendiu si/ sau explozie.
Am primit o veste buna de la amica mea in fnal a vb cu seful cel mare si ca atare va fi scutita de purtarea acelor chiloti.Ms pt mesaje oricum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In santier se poate purta pantaloni scurti de lucru si tricou ... SANTIER SANTIER In santier se poate purta pantaloni scurti de lucru si tricou de lucru. Un coordonator SSM a interzis portul pantalonilor scurti in santier. Este legal? ... (vezi toată discuția)
Echipament de lucru si de protectie emiha emiha Cum se platesc echipamentele de lucru (salopete, halate) inscriptionate cu sigla firmei? Tinand cont de faptul sunt achizitionate de la o firma protejata.. ... (vezi toată discuția)
Purtare ochelari de protectie per utilaj alinagm30 alinagm30 Buna ziua. Lucrez intr-o fabrica cu peste 1000 de angajati. Se lucreaza in 3 schimburi. La anumite utilaje este obligatorie purtarea ochelarilor de ... (vezi toată discuția)