Am o cunostiinta de lucreaza la o cofetarie purtand ca atare uniforma corespunzatoare (ma rog cel putin asa e acolo respectiv -pantaloni bluza sosete papuci albi iar pe cap la alegere boneta de acopera par si urechi alba sau verde ),cunostinta mea purta aceste echipament la munca dar a fost luata la ochii si avertizata de catre sefa de sectie pentru faptul ca pe sub uniforma de munca nu purta chilotis ca data viitoare cand va f gasta asa va fi sanctionata .Intrebarea mea este daca e normal ce a facut adica nu e treaba fiecaruia ce poarta pe el/ea atata timp cat poarta echipamentul de protectie?
Daca in lista interna de EIP se regaseste lenjerie intima (chiloti, sutien), purtarea pe toata durata timpului de lucru este obligatorie.
La anumite locuri de munca/ posturi de lucru, unde exista pericol de incendiu si/ sau explozie ca risc identificat si evaluat, se interzice purtarea lenjeriei intime din material sintetic, fiind permisa numai din bumbac 100 %, stiut fiind ca materialul sintetic arde si prin ardere devine o pasta fierbinte care pe piele lasa urme adanci de arsuri termice, deosebit de periculoase.
In cofetarie se lucreaza cu gaz metan/ gaz de la butelie de aragaz, deci exista riscul de incendiu si/ sau explozie.