avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas plus invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas plus invaliditate

Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare daca se poate. Am 31 de ani, si am indemnizatie de handicap, pensie de urmas dupa tatal meu. Intrebarea mea este: Daca am lucrat 1 an cu contract de munca pot beneficia si de pensie de invaliditate? Se pot cumula cele trei indemnizatia plus pensia de urmas plus pensia de invaliditate? Si daca am dreptul la aceasta pensie de invaliditate ce trebuie sa fac.. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihay1983 , utilizator 09:58, 22 Mai 2013
-Indemnizatia de handicap se poate cumula cu orice pensie.
-Nu se pot cumula,doua pensii.
NU se pot cumula cele doua pensii (urmas + invaliditate)
Pensia de urmas se cumuleaza doar cu INDEMNIZATIA de persoana cu handicap.
Multumesc ft mult pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas si invaliditate Sylvyu21 Sylvyu21 Buna ziua, am 28 de ani, si beneficiez de pensie de urmas dupa tatal meu, deoarece am un handicap din nastere. Pot beneficia si de pensie de invaliditate daca ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas persoana handicap ellanm ellanm Buna ziua! In cazul in care o persoana cu handicap dobandeste pensie de urmas de pe urma tatalui, poate ramane si cu veniturile pe care le avea inainte, ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas copil cu handicap dennys dennys Intrebare In cazul in care sotul este decedat ,iar sotia a beneficiat de pensia sotului de urmas, si aceasta a decedat in urma cu doi ani si a ramas un copil ... (vezi toată discuția)