avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas si invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas si invaliditate

Buna ziua, am 28 de ani, si beneficiez de pensie de urmas dupa tatal meu, deoarece am un handicap din nastere. Pot beneficia si de pensie de invaliditate daca am lucrat 9 luni cu contract de munca? Se pot cumula cele doua? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:57, 23 Mai 2013
Nu se pot cumula cele doua pensii(urmas+invaliditate).
Se poate cumula una din ele,cu indemnizatia de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas plus invaliditate Mihay1983 Mihay1983 Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare daca se poate. Am 31 de ani, si am indemnizatie de handicap, pensie de urmas dupa tatal meu. ... (vezi toată discuția)
Persoana cu dizabilitati - drept la pensia minima IonelCioloca IonelCioloca Buna ziua, Sunt o persoana cu handicap grad 1 accentuat, cu asistent personal si as vrea sa beneficiez (conform legii) de pensia minima de invaliditate. Am ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap - pensie de urmas Adi20000 Adi20000 Buna ziua, Am un frate care are 22 de ani si e cu handicap gradul 1, grav, din nastere. Primeste Pensie de handicap, indemnizatie, si indemnizatie de ... (vezi toată discuția)