avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot recupera taxa de timbru?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot recupera taxa de timbru?

Buna ziua,
Am depus o Ordonanta de plata la Judecatorie.Ulterior am primit Comunicare Adresa sa fac completarile necesare cu privire la actiune in termen de 10 zile .Am depus actele solicitate, si taxa de timbru, insa fara sa stiu ( Comunicarea a ajuns in biroul meu mult peste data la care fusese primita), nu in termenul de 10 zile.Ieri, am aflat ca, Ordonanta va urma sa fie anulata.Cum pot recupera taxa judiciara de timbru, pentru a o putea folosi la depunerea unei noi Ordonante?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ddianna , utilizator 08:25, 6 Iunie 2013
Art.24 alin.2 din legea 146/1997 prevede ca nu se restituie taxele judiciare de timbru plătite pentru cereri şi acţiuni anulate ca insuficient timbrate.

Insa tu , daca vrei , poti incerca sa obtii restituirea , facand o cerere de restituire adresata instantei unde a fost introdusa actiunea .

Bafta !
Avand in vedere ca nu a fost avuta in vedere acea taxa de timbru si actiunea a fost respinsa ca netimbrata, va trebui sa va adresati cu o cerere de restituire a acestei taxe catre instanta unde ati depus-o, eliberandu-se recipisa in original.
In situatia anularii cererii pe motivul ca nu am facut completarile necesare in termenul de 10 zile, pot depune o noua Ordonanta?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
ddianna, utilizator
Da binenteles, cererea nu s-a judecat pt a putea fi invocata autoritatea de lucru judecat.

De aceasta data trebuie sa aveti grija sa aveti toate documentele si taxele platite.
Am depus toate documentele, inclusiv taxa de timbru judiciar.Am primit comunicare prin care mi se punea in vedere ca in termen de 10 zile sa axchit taxa de timbru de 150 lei( se pare ca nu a fost obsevata la dosar) si sa depun in copie extrasul din registrul public in care este mentionata imputernicirea reprezentantilor societatii ( depun copie dupa actul constitutiv unde este clar numele administratorului societatii si dupa delegatia consilierului juridic) .Sper sa procedez bine asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de timbru Și cauȚiune dupĂ respingerea contestaȚiei la executare ca timbratĂ tardiv adamynas adamynas Bună ziua ! În urma unei executări silite, am formulat contestație la executare, solicitând și și suspendarea executării. Am plătit taxa de timbru și ... (vezi toată discuția)
Comunicare taxă de timbru judiciar, în cât timp trebuie s-o plătesc? ce se întâmplă dacă depășesc termenul? nicoara_a nicoara_a Buna ziua, Am depus o cerere pt recalcularea pensiei si am primit o comunicare din partea judecatoriei cum ca in termen de zece zile de la primirea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o contestatie la executare silita si a fost data ... kingjack23 kingjack23 Buna ziua, Am o Contestatie la executare silita si a fost data urmatoarea solutie: Solutia pe scurt: Admite excepţia netimbrării. Anulează acţiunea, ... (vezi toată discuția)