avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Raspuns scris de la asociatia de proprietari, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Raspuns scris de la asociatia de proprietari, solicitare plata taxa postala

Am sesizat asociatiei de proprietari,in scris,unele probleme ale comitetului(cerere restituire fond de rulment,reparatii la tevile de apa,din apartamentul meu,pe banii mei,ce apartin de condominiu)precum si faptul ca nu au facut sedinta anuala cu proprietarii din bloc,de mai multi ani,asa cum prevede legea 230/2007.Am primit in plic mare,copii dupa legea 230/2007,pentru care mi se imputa 8,00roni ca taxa postala.Consider,ca aceasta suma trebuia trecuta pe cheltuieli,deoarece eu reclamam niste lucruri, pentru care cei ce reprezinta asociatia,nu-si fac datoria.De asemenea,am sesizat,ca in bloc sta un chirias care nu are mutatie si care nu este trecut in cartea de imobil,de mai bine de 7 luni si care deranjeaza prin petrecerile facute noapte de noapte.Mi s-a spus,ca daca doresc un raspuns,trebuie sa platesc.
Cel mai recent răspuns: doinagherasim , utilizator 13:07, 23 Mai 2013
Asociatia v-a rapuns tot in scris cu scrisoare recomandata , care taxe trebuie platite de cel care solicita sau cel care creaza restante i se aduce la cunostinta tot prin recomandata si se includ la cheltuieli celui '" vionvat "' .
Vi se pare corect ca altii sa plateasca si nu cei care creaza acest precedent ?
In privinta scrisorii s-a procedat corect .
In privinta cunoasterii sau sesizarii unor probleme nu trebuie sa platesti ca sa afli ceva , aici tine mai degraba de viciile de procedura de la asociatia dv.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
BEN46, utilizator
Pai nu ii platiti deja pentru functiile ocupate in administratie?!!! Printre alte sarcini una este de a raspunde la problemele si sesizarile locatarilor in scris cat si verbal. Este de neconceput!
@doinagherasim
Sper sa fie o confuzie:confused:
Xeroxarea sau taxa de expediere a documentelor sunt contra-cost si nu faptul ca vi se raspunde la o sesizare.
Personal, am invitat locatarii sa vada documentele de inters, in prezenta mea, fara a le elibera copii de pe ele, tocmai pentru a nu genera costuri care trebuie suportate de solicitant nu de toti vecinii,incluse pe lista de cheltuieli asa cum spuneti.

Responsabilul imputernicit cu completarea cartii de imobil are datoria sa o completeze la zi cu datele locatarilor fiind pasibil de amenda din partea agentilor de Politie care pot controla completarea corecta si la zi a acesteia oricand.

Deranjarea linistii publicese reclama la sectia de Politie luand legatura cu agentul de proximitate.
Legea 61/1991 republicata la 31/01/2011 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice prevede:
Art. 3
25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
Art. 4. - (1) Contraventiile prevazute la art. 3 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
.....
b) cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevazute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) si 28 );
c) cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevazute la pct. 2), pct. 5)-7), pct. 8 )-10), pct. 13), 15), 19), 20), 26), 27), 29) si pct. 32);

L.C.
In ceea ce priveste vecinul,am sesizat politistul de proximitate de doua ori,chiar la inceputul problemelor.Dar nu a facut nimic,decat in momentul cand am facut sesizare,"l-a atentionat",dar tot a continuat cu muzica tare.Tot la inceput,am vorbit si cu parintii proprietarului(acesta este plecat in Italia), seful de scara,administratorul,presedintele asociatiei.Nici acestia nu au facut nimic,cu toate ca i-am si avertizat ca nu are nici macar mutatie.NIMIC!!!Doar,cand,din greseala banuiesc,a dat drumul la usa unui politist(decateori au venit politistii,nu a deschis usa),atunci am avut certitudinea ca nu are mutatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare simonab2872 simonab2872 Buna ziua.De ceva timp la mine in bloc,pe acelasi palier,s-a mutat o familie de rromi a caror comportament este de neconceput pentru ori cine are minimul de ... (vezi toată discuția)
Unde reclam administratorul? CRISTIAN N-I CRISTIAN N-I buna ziua ,cum trebuie sa procedez daca vreau sa trimit/depun o sesizare scrisa in privinta domnului administrator ,fiind nemultumit de activitatea lui ... (vezi toată discuția)
Vecini care nu-si supravegheaza copiii dana@123 dana@123 Am desupra mea o familie de tineri casatoriti cu 2 copii(10 respectiv 7 ani),de vreo 6 ani incoace nu ne mai intelegem cu ei ,la modul ca ,cei 2 copii sunt ... (vezi toată discuția)