avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare dauna
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare dauna

Buna ziua !
In urma unui proces am castigat in instanta obligativitatea platii de catre doi infractori a sumei unui obiect ce mi-a fost sustras.As dori sa va intreb ce procedura exista pentru intrarea in posesie a sumei deoarece procesul s-a terminat din februarie si nici unul din inculpati nu a binevoit sa dea vreun semn .
Cel mai recent răspuns: camellia_camy , utilizator 14:00, 22 Mai 2013
Buna ziua,
Daca cei doi sunt in libertate, va trebui sa va prezentati la grefa instantei unde s-a pronuntat sentinta, sa o legalizati si, ulterior sa va adresati unui executor judecatoresc pentru executare.
Asta daca, luand pe cat posibil legatura cu inculpatii, nu gasiti o cale de dialog.
In situatia in care pedeapsa se executa in inchisoare, cand ies, va trebui sa procedati ca mai sus.
av. Gabriel Klein Kiritescu
VA MULTUMESC FRUMOS !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de executare a pedepsei. rog raspuns. ellya5 ellya5 Buna ziua, Cumnatul meu a fost condamnat cu executare la 1 an de inchisoare. E prima lui fapta si o cunostiinta ne-a spus ca este posibil sa execute ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie gemeni adboi adboi Salutare. Am legalizat sentintele ( pe cea de la Tribunal cat si pe cea de la Curtea de apel). Cum le pun in executare? (vezi toată discuția)
Recurs poseaadrian poseaadrian buna ziua. un ınvinuit care nu s-a prezentat la proces penal şi nu are aparator , dupa ieşirea hotaririi judecatoreşti, are dreptul la recurs? (vezi toată discuția)