avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuzuri asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuzuri asociatia de proprietari

Cum,se calculeaza pierderi de A.R.si A.C.daca nu a fost hotarat in A.G.O.P.la inceput de an?Daca,nu a fost hotarat in A.G.O.P.se pot aplica penalizari?Pot sa nu platescF.Rul. intrucat este mai mare decat cota lunara si daca pot cere restituirea lui?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:09, 23 Mai 2013
1. Fondul de rulment se restituie in urmatoarele confitii precizate de HG 1588/2007:
Art.24
..........
(4) Fondul de rulment incasat se poate restitui in situatiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, daca prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel, precum si in situatiile in care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, la cererea proprietarului.


2. In lipsa unui regulament de impartire, diferentele la apa se repartizeaza asa cum "s-a apucat" de cand s-au pus apometrele.
Fiecare asociatie isi imparte aceste diferente dupa vointa proprietarilor proprii.
Nu se stabileste anual, ci nelimitat, pana cand vine altul cu o idee mai buna si este impartasita de ceilalti colocatari, atunci se schimba.

3. E posibil ca sistemul de penalizare sa fi fost hotarat in AG de constituire a asociatiei sau inscris in statut.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
elga50, moderator
vasy888 a scris:
Cum,se calculeaza pierderi de A.R.si A.C.daca nu a fost hotarat in A.G.O.P.la inceput de an?

Diferentele de apa calda si rece se repartizeaza prin decizia comitetului executiv si nu prin hotararea adunarii generale.
Daca,nu a fost hotarat in A.G.O.P.se pot aplica penalizari?

Penalizarile se aplica in conformitate cu legea 230/2007 si HG 1588/2007 care prevad doua posibilitati:
1. Comitetul executiv adopta un sistem propriu de penalizari
2. Penalizarile facturate de furnizori se repartizeaza restantierilor proportional cu restantele, in situatia cand comitetul executiv nu a adoptat un sistem propriu al asociatiei.
In ambele situatii nu este necesara o hotatrare a adunarii generale. Adunarea generala poate insa sa modifice decizia comitetului.
Pot sa nu platescF.Rul. intrucat este mai mare decat cota lunara si daca pot cere restituirea lui?

Pai daca aveti un fond de rulment achitat la asociatie mai mare decat cota lunara cea mai mare de anul trecut, de ce sa mai platiti ceva la acest fond!?
Actualizarea fondului de rulment se face anual si se completeaza numai de proprietarii care nu au suficient fond de rulment din care sa se poata acoperi luna cea mai scumpa din an.
Daca fondul de rulment pe care-l aveti, dovedit cu chitantele pe care le detineti, este mai mare decat cea mai scumpa luna din anul trecut plus inflatia de la un an la altul, puteti solicita restituirea diferentei.
In functie de situatia debitelor dumneavoastra, comitetul executiv poate aproba sau nu restituirea acestei diferente.

Multumesc tuturor pt.raspunsuri.FAPR spune ca penalizarea de max.02% trebuie hot. la A.G.O.P la inceputul anului fiscal.Ori eu,asta am spus-nu exista hot.pt.aplicarea penalizarii. Locatarii se uita cat au de plata si atat.Presedintele nu are interes sa explice ce obligatii si ce drepturi au locatarii.Urgenta lui este,cum sa faca lucrari la partile comune fara aprobarea locatarilor si fara sa afiseze costurile.Ce se poate intelege de aici,ca raspuns la o petirie,,nu-i dam decat facturi de la funizori"Pe mine ma intereseaza lucrari la partile comune fara aprobarea A.P.
Pai daca va luati dupa raspunsuriloe FAPR, ma tem ca trebuie sa va scoata ei din necaz.

Luati legile si cititi-le. Sunt cei mai buni sfatuitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei asociatii noi (pe un tronson de bloc) in cazul in care exista deja o asociatie care functioneaza la nibelul blocului (4 tronsoane) ralu_florea ralu_florea Buna ziua, As aprecia ajutorul sau opinia dumneavoastra legata de urmatoarea situatie: - un bloc de 4 tronsoane este administrat de o asociatie infiintata ... (vezi toată discuția)
Legea 230/2007 art.45 si art.49 sistemul propriu de penalizari ContSters309565 ContSters309565 Asociatie de proprietari de 3 ani infiintata. In acesti 3 ani de la infiintare sau schimat vre-o 3 presedinti si tot atatea comitete executivesi multe adunari ... (vezi toată discuția)
Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Cum se pot aplica penalizari in cadrul unei asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)