avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune teren agricol

Tatal meu impreuna cu doi frati sunt pe un titlu de proprietate ca beneficiari ai unei suprafete de 5.5ha. Din 1991 si pana astazi el a folosit toata suprafata, este inregistrat la primarie, a platit impozitele, ceilalti nefiind interesati de teren. Poate deveni proprietarul intregii suprafete prin uzucapiune?
Cel mai recent răspuns: mihaelamihaela1234 , utilizator 14:53, 22 Mai 2013
Buna ziua,
Uzucapiunea de 20 de ani este posibila doar in conditiile art. 1895 si urmatoarele C.Civ Cuza
Trebuie sa existe un just titlu.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Alt document in afara titlului de proprietate nu exista. Este acesta "just titlu"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ddena ddena Buna ziua, as dori sa stiu ce presupune si mai ales in ce conditii pote fi luata in seama de catre instanta. multumesc (vezi toată discuția)
Termen limita la uzucapiune ? van_allen78 van_allen78 Buna seara! Va rog sa mi spuneti daca as putea sa invoc uzucapiunea scurta (10-20 ani) la un teren intravilan cumparat acum 22 de ani sau din cauza ca s a ... (vezi toată discuția)
Pasii pentru intabularea unui imobil prin uzucapiune craciunelena craciunelena Sunt proprietarul unei case neintabulate si ocupata in mod abuziv de alte persoane pe care le-am dat in judecata pentru a-mi relua posesia. Intrebarea este ... (vezi toată discuția)