avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire in urma decesului sotului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire in urma decesului sotului

Buna ziua!
Mi-a murit sotul, dupa 30 de ani petrecuti impreuna. Apartamentul a fost cumparat pe numele amandurora.Intrebarea mea este:exista vreo posibilitate ca rudele din partea sotului sa aiba drept la apartament sau eu sunt unica beneficiara si ce anume trebuie sa fac pentru a nu intampina probleme din partea neamurilor?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:30, 28 Mai 2013
Buna ziua,
Da, exista rude care au dreptul la o parte din acel imobil.
Daca va cheama la notar sa dezbateti succesiunea sau va cheama in instanta, va trebui sa va prezentati.
Atentie la termenele de decadere din drepturi ale rudelor.
Consultati un avocat care va va lamuri mult mai bine asupra spetei si va va indruma ce sa faceti.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Daca sotul nu a avut copii, mostenitori vor fi, alaturi de dvs, parintii si fratii/surorile sotului.
Conditia esentiala ca sa impartiti apartamentul cu alte rude este ca acestea sa accepte mostenirea in termen.
Multumesc mult pentru raspuns. As mai avea inca o intrebare si anume, apartamentul este ipotecat la banca. In acest caz ce se intampla cu rudele sotului decedat care au dreptul la mostenire?
Va mutumesc anticipat!
Ce anume reprezinta ,,termenele de decadere din drepturi ale rudelor,,?
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Acceptare succesiune cristina69 cristina69 Buna ziua.Va rog sa imi spuneti daca am depasit termenul legal de 1 an in care puteam accepta o succesiune in baza unui testament facut cu persoana decedata ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire mariazet45 mariazet45 in urma decesului unui sotului as vrea sa stiu ce drepturi are sotia avand in vedere ca desii au 50 de ani de casatorie nu au copii ,iar masa succesorala e ... (vezi toată discuția)
Termenii ptr. succesiune Roxanusa Roxanusa Buna ziua, Este adevarat ca, dupa moartea unuia dintre parinti, trebuie facuta succesiunea intre celalalt parinte ramas si fii, in termen de sase luni, la o ... (vezi toată discuția)