avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Calatoria in strainatate cu animale de companie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Calatoria in strainatate cu animale de companie

Buna ziua!
Am nevoie, daca se poate, de niste informatii in legatura cu "pregatirea" a trei pisici pentru a pleca din tara. Intentionez sa plec in Emiratele Arabe Unite cu ele. Nu au carnet de sanatate, pasaport sau microcip dar nu aici este problema deoarece am discutat cu cineva si nu sunt foarte greu de obtinut. As dori sa stiu cum se procedeaza daca a mai fost cineva plecat in emirate si daca au alte cerinte fata de cele pe care le voi trece mai jos? Stiti cumva care este perioada de carantina pentru Emirate si daca mai sunt si alte formalitati?

In general pentru transport international, ce ar trebui sa faceti este, in ordine:

sa le microcipati si sa completati pasapoartele (cabinet veterinar inregistrat Colegiul Medicilor)
sa legalizati pasapoartele (Directia Sanitar Veterinara Bucuresti)
sa faceti vaccinare antirabica (cu deparazitare in prealabil) cu 30 zile inainte de a trece granita
sa deparazitati intern cu 2-5 zile inainte de a trece granita intr-o tara UE (cabinet veterinar)
sa intocmiti buletin de transport international (DSV) cu cel mult 48 ore inainte de a trece granita - pentru tari non-EU sau
sa vizati (cabinet veterinar) pasaportul cu cel mult 48 de ore inainte de a trece granita - pentru tari UE

Va multumesc si astept vesti de la dvs.
O zi frumoasa.

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:35, 22 Mai 2013
 Regulamentul European 998/2003 a intrat în vigoare la data de 3 iulie 2004. Acesta stabileşte
Normele pentru animalele de companie care circulă între tarile din Uniunea Europeană (UE)
precum şi din alte ţări în UE.

 Acest document conţine sfaturi cu privire la cerinţele sanitar-veterinare in vederea pregătirii câinilor (inclusiv cainii insotitori pentru orbi si surzi) şi pisicilor ( "de casă") pentru a călători în conformitate cu Regulamentul.
Orice medic veterinar înregistrat poate microcipa, vaccina şi efectua prelevari de sânge, precum şi să înregistreze detaliile microcipului şi ale vaccinarii în paşaport. De asemenea poate sa execute, să înregistreze şi să verifice tratamentele anticăpuşe şi antitenie aplicate. În Marea Britanie doar Local Veterinary Inspectors (LVI)”- Inspectorii veterinari locali din lista 2 pot completa alineatele din secţiunea IV a paşaportului intitulata “Medic veterinar autorizat” verificand detaliile primite referitoare la vaccinarea antirabică. De asemenea Inspectorii Veterinari din Lista 2 -LVI trebuie să completeze toate detaliile necesare din secţiunea V privind testul de sânge-in Romania numai ISDSA-din strada Dr Staicovici 62, poate elibera un buletin de analiza care sa ateste titrul anticorpilor antirabici postvaccinal.
Ghidul de orientare care însoţeşte paşaportul da mai multe detalii asupra acestor responsabilităţi.
Vă recomandăm ca microcipul sa fie conform cu standardul ISO 11784 sau anexa la standardul ISO 11785. In caz contrar microcipul ar putea fi imposibil de citit atunci când animalul de companie este verificat intr-o altă ţară. In cazul in care microcipul nu este standardproprietarul animalului de companie are obligaţia de a furniza un cititor de microcipuri pentru a permite ca acesta să fie citit.

Recomandăm să obţineti un cititor de microcipuri ISO adecvat, înainte de a oferi serviciide identificare către clienţi, astfel încât animalele să poată fi identificate în mod corespunzător candurmătoarele proceduri sunt efectuate. În cazul in care folositi un cititor de microcip de la client, testaţi-l pentru prima oară împotriva unui obiect neînsufleţit pentru a va asigura că nu oferă o citire.
În cazul în care un microcip nu poate fi citit, nu trebuie să continuati până când problema nu este

Un animal trebuie să fie microcipat înainte dea fi vaccinat împotriva turbării. Verificati daca microcipul poate fi citit înainte şi după ce a fost montat. Inregistratinumărul microcipului in Carnetul de sanatate şi paşaport. Aceast lucru trebuie să fiefacut numai dupa citirea microcipului şi nu in baza oricărordocumentaţii de însoţire a microcipului.Microcipul trebuie să fi citit înainte ca oriceînscriere ulterioară se faca în paşaport.


(b) Vaccinari antirabice

 animalul dumneavoastra de companie trebuie să fie vaccinat împotriva rabiei, în conformitate cu recomandarile din fisa de datea producătorului vaccinului.

 Trebuie să fie utilizat un vaccin inactivat autorizat. În prezent, există 4 antirabice autorizate: Nobivac Rabies, Biocan Rabies,Quantum rabiesşi Rabia Canigen.

 Înainte de vaccinarea animalului, trebuie săverificaţi dacă microcipul sau poate fi citit şi că numărul corespunde cu înregistrările dumneavoastră sau cu alte documentatii însoţitoare. Aveţi posibilitatea să il vaccinanti in orice moment dupăce microcipul a fost montat.

 În cazul în care un animal a fost vaccinat înainte de a fi microcipat, acesta va trebui să vaccinat din nou.


Introduceţi următoarele detalii in Carnetul de sanatate al animalului de companie precum si în secţiunea IV a paşaportului:

 numele producatorului vaccinului şi numele produsului
 numărul de lot
 data vaccinarii
 data până la care vaccinarea rapel trebuie să fie facuta (calculata prin referirea la perioada de valabilitate a vaccinului facut care se regaseste in fisa de date aproducătorului ).
 Un Inspector veterinar al DSVSA-Bucuresti va trebui dupa accea sa stampileze si semneze paşaportul pentru al oficializa.


După ce animalul a fost vaccinat, acestuia trebuie să i se faca vaccinari rapel. Acest lucru trebuie să fie efectuat pina la data mentionata la "Valabil până la" dinpaşaportul animalului, sau din Certificatul sanitar-veterinar oficial emis de tarile terte (a se vedea litera (d) de mai jos)sau Certificatul sanitar veterinar şi înregistrat în secţiunea IV a paşaportului. Intervalul derevaccinarepoate fi diferit pentru pisici fata de cel pentru câini (a se vedea fisa de date a producatorului vaccinului). Cititi microcipul şi verificati daca numărul corespunde cu inregistrările dumneavoastră şi cu documentatia animalului de casă, înainte de a il revaccina.

În cazul în care un animal nu a fost revaccinat pina la data valabilitatii, acesta va trebui să fie
vaccinat şi va trebui sa i se faca din nou un test de sânge. însecţiunea XI din paşaport faptul ca detaliile din secţiunea V nu mai sunt valabile pentru intrarea în Marea Britanie. Pentru corecta formulare a cuvintelor a se vedea notele explicative la completarea unui paşaport pentru animale de companie de pe site-ul PETS (vezi "Ce trebuie sa faca veterinarii").

Detaliile din secţiunea V intitulată "În cazul unui viitor test " trebuie să fie completate de către un medic veterinar autorizat. Vă rugăm să informati proprietarul ca animalul de companie va trebui să aştepte 6 luni calendaristice de la data la care proba de sange luată a dat un rezultat satisfăcător urmand revaccinarea acestuia înainte de a putea intra în Marea Britanie în conformitate cu regulile PETS. se vedea, de asemenea, capitolul 3 referitor la cele 21 de zile de aşteptare înainte de a călători lin alte tari UE.

Testul de sânge se poate face fie înainte ca animalul de companie să părăsească Marea Britanie sau după ce acălătorit în una dintre ţarile din lista, cu excepţia cazului în care este necesar sa se faca pentru intrarea în ţara respectivă. Înainte de a lua proba de sange, citiţi microcipul si verificati daca numărul corespunde cuinregistrările dvs. si cu documentaţia animalului de companie.

Fişa de date a producătorului vaccinului va arăta care este cel mai bun moment pentru preluarea unei probe de sânge ă vaccinare. Este indicat să dati clientului dumneavoastră un actsemnat mentionand data de la care fost luată proba si numarul microcipului corect inregistrat, , data vaccinarii, pentru a nu apare discutii legate de slaba imunizare sau incompleta imunizare postvaccinala.


[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract online achiziție animal companie bună ziua ... InaMK InaMK Reziliere contract online achiziție animal companie Bună ziua Am intentionat sa cumpar o pisicuta de la o felisa autorizata cu sediul in alt judet. In urma ... (vezi toată discuția)
Perus (papagal) si flori ghiveci. am voie sa le transport cu masina in alta tara? aaa21 aaa21 Buna ziua, In luna aprilie voi pleca din Romania, cu masina. Va veni iubitul meu sa ma ia. Va trebui sa imi iau perusul cu mine si toate florile pe care le ... (vezi toată discuția)
Puteti va rog sa imi spuneti care sunt recomandarile statului/ ... carmen.manole carmen.manole Puteti va rog sa imi spuneti care sunt recomandarile statului/ guvernului roman referitor la calatoria in strainatate, mai precis in Orientul Mijlociu/ Dubai? (vezi toată discuția)