Mulțumesc mult pentru răspuns.
Noi nu am luat inca puiul de la felisa, doar am anunțat ca ne-am răzgândit pentru ca in urma unor "inexactitati" nu am mai avut încredere în persoana respectiva.
Poate fi considerat ca și contract cu valoare juridica textul de mai jos trimis de dânșii pe Whatsapp iar plata avansului sa echivaleze cu acordul nostru implicit, în absenta semnăturii?
Nu exista nicio clauza de reziliere
CONTRACT DE VANZARE / CUMPARARE
ANIMALE DE COMPANIE /PET
Prezentul contract are valoare juridica si este incheiat astazi ...31.08.2023...., intre:
Crescator...
SI
Cumparator...
Obiectul contractului este vanzarea / cumparea unei pisicute cu urmatoarele repere:
Nume: ..........
Parinti: ...
Data nasterii...
Rasa: ...
Culoare: ....
Serie CIP:
Sex: feminin
Valoarea puiutului este de.... Euro ca pet (cu obligatia de sterilizare) sau .... de euro cu drept de reproductie.
Pentru binele pisicului, se va steriliza pana la varsta de 8 luni, cumpratorul fiind obligat sa faca dovada sterilizarii pana la perioada mai sus amintita ( strampila medic veterinar din pasaport),in caz contrar fiind obligat sa achite valoarea pisicului ca nesterilizat (1000 euro - de reproductie si de expozitie) si toate alte posibile cheltuieli survenite.
Pedigree-ul se primeste in momentul in care s-a facut dovada sterilizarii.
O data cu puiutul se mai primeste: contractul, pasaport cu doua deparazitari interne,vaccin trivalent, microcip cu seria personalizata .
Vanzatorul are raspunderea ca in cazul decesului pisicului pentru orice se dovedeste a fi din cauza lui, cumparatorul putand opta intre restituirea integrala a sumei platite sau primirea altui pisic in aceleasi conditii. Orice alta cheltuiala facuta este raspunderea cumparatorului. Vanzatorul va indruma cumparatorul cu tot ce este necesar pentru binele pisicului.
Cumparatorul va avea obligatia sa transporte pisicul in conditii de siguranta, sa asigure o incapere curata pentru o perioada de 3 saptamani (conditii de carantina), in aceasta perioada contactul fizic sa fie in conditii de curatenie sporita.
Sunt necesare vitamine si stimulatoare pentru cresterea imunitatii, a se cunsulta cu medicul veterinar cat si cu vanzatorul.
Se interzice scoaterea ghiarelor si utilizarea pisicului in scopul cetrecetariilor.
Orice problema de sanatate aparuta se va consulta cu vazatorul.
Avansul este de.... Euro ,in contul de mai jos ( cont euro), in maxim 48 de ore de la încheierea contractului
Nume crescător, iban cont bancar
Restul sumei de ... de euro ,se va achita la ridicarea puiutului ,in contul mai sus menționat sau cash.
Nume crescător...
Nume cumpărător....
Mulțumesc încă o data
~ final discuție ~