avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Perus (papagal) si flori ghiveci. Am voie sa le ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Perus (papagal) si flori ghiveci. Am voie sa le transport cu masina in alta tara?

Buna ziua,

In luna aprilie voi pleca din Romania, cu masina. Va veni iubitul meu sa ma ia.
Va trebui sa imi iau perusul cu mine si toate florile pe care le am.
Aveti idee, va rog, ce acte imi trebuiesc (daca imi trebuiesc) pentru perus pentru a-l scoate din tara ? De asemenea, am voie sa plec cu florile pe care le am in ghivece fara sa-mi fie rascolite ? Cineva imi spunea ca la vama mi le vor scoate din ghivece sa verifice pamantul...
Cel mai recent răspuns: aaa21 , utilizator 22:25, 9 Martie 2016
Felicitari ,dar probabil ca din euforia generata de plecare,ati omis sa precizati concret unde urmeaza sa plecati,in ce tara
Atat pasarile cat si animalele vii pot fi transportate in alte tari,numai cu documente speciale,avand dovada vaccinarii
Sunt tari ex Anglia care nu permite introducerea anumitor rase de animale ex caini periculosi
Sunt tari care permit intrarea cu animale de compnie ,dar obliga ca dupa intrarea pe teritoriul lor animalul sa parcurga o perioada de carantina
Aveti posibilitatea sa va informati concret despre documente si procedura de parcurs dupa ce cunoasteti exact tara unde urmeaza sa va stabiliti,respectiv a carei legislatii interne urmeaza sa o respectati
Despre perus va recomand sa intrebati un veterinar, ei ar trebui sa stie regulamentul de calatorie in UE cu pasari. As zice ca n-ar fi rau sa aveti un certificat de sanatate pentru el dar nu stiu cu siguranta daca e nevoie.

Cat despre ghivece depinde cum vi-e norocul. Aveti voie sa iesiti cu ele din tara dar daca politistii de frontiera vor sa le rastoarne n-aveti cum sa ii opriti :) Puteti doar sa va oferiti sa-i ajutati scotandu-le dvs. cu atentie.
Multumesc, Ares, voi suna la veterinar :-)
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2016
aaa21, utilizator
Multumesc pentru raspuns, in Olanda voi pleca.
Ma indoiesc ca ar trebui vreun vaccin, perusul este o pasare foarte fragila si nu este rezistenta la durere, de altfel pentru el ar fi un stres major, deci ar putea muri. Sper sa nu fie nevoie.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2016
aaa21, utilizator
M-am interesat atat la veterinar cat si la Ambasada Olandei in Romania.
Scriu aceste informatii, poate pe viitor vor fi folositoare si altor utilizatori.

Pentru pasari NU este necesar niciun vaccin, nici pasaport, doar un document care sa ateste faptul ca pasarea este clinic sanatoasa, asta desigur in urma unei examinari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele necesare la frontiera pentru un animal de companie mediterana mediterana Bun gasit! desi am gasit foarte multe informatii despre acest aspect, as vrea sa stiu de unde pot obtine sau descarca ,acel formular ... (vezi toată discuția)
Cainele meu a incercat sa ma apere de un agresor, si sunt acuzat ca l-am instigat sa-l atace. DimaDan DimaDan Salut , am si eu o problema. Acum aproximativ 3 saptamani , am iesit cu cainele afara ( o corcitura de amstaff ) este pui are 6-7 luni . In zona blocului ... (vezi toată discuția)
Animal de companie in bloc MIV MIV Detin un animal de companie, mai precis un caine, m-am mutat de curand intru-un apartament, et 1 , dar nu pot obisnui cainele cu lesa. Am probleme cu ... (vezi toată discuția)