desi am gasit foarte multe informatii despre acest aspect, as vrea sa stiu de unde pot obtine sau descarca ,acel formular (certificat)sanitar-veterinar pe care doctorul veterinar oficial din tara ne-membra UE trebuie sa il completeze, pentru a-l prezenta impreuna cu celelalte acte ale animalutului, la intrarea in Romania.
Inteleg ca trebuie sa fie in engleza sau romana/engleza ?
Pentru a introduce un animal de companie din tarile non-UE , care nu accepta un pasaport UE pentru animalele de companie, este posibil sa fie de un certificat de export de sanatate sau a unui permis de import.
Unele din aceste tari au nevoie ca un animal sa fi fost vaccinat impotriva rabiei in cadrul unei perioade determinate
pentru raspuns la obiect este necesar sa precizati si modalitatea de transport a animalului ,masina,tren,avion
Da, am uitat sa precizez.. :) Va calatori pe avion, in cusca speciala, nu in cala. Veterinarul oficial din tara de plecare (non-membra UE) va elibera un certificat, completat cu toate vaccinurile si analizele necesare, stampilat, etc. Asta este de fapt intrebarea mea, daca acest certificat inlocuieste cu succes un pasaport. Posesorul animalului mai trebuie sa completeze vreo declaratie. ceva? trebuiesc copii ale acestor acte ale animalului?