avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Actele necesare la frontiera pentru un animal de ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Actele necesare la frontiera pentru un animal de companie

Bun gasit!

desi am gasit foarte multe informatii despre acest aspect, as vrea sa stiu de unde pot obtine sau descarca ,acel formular (certificat)sanitar-veterinar pe care doctorul veterinar oficial din tara ne-membra UE trebuie sa il completeze, pentru a-l prezenta impreuna cu celelalte acte ale animalutului, la intrarea in Romania.
Inteleg ca trebuie sa fie in engleza sau romana/engleza ?


multumesc frumos si o zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: mediterana , utilizator 22:36, 29 Aprilie 2015
Pentru a introduce un animal de companie din tarile non-UE , care nu accepta un pasaport UE pentru animalele de companie, este posibil sa fie de un certificat de export de sanatate sau a unui permis de import.
Unele din aceste tari au nevoie ca un animal sa fi fost vaccinat impotriva rabiei in cadrul unei perioade determinate
pentru raspuns la obiect este necesar sa precizati si modalitatea de transport a animalului ,masina,tren,avion
Da, am uitat sa precizez.. :) Va calatori pe avion, in cusca speciala, nu in cala. Veterinarul oficial din tara de plecare (non-membra UE) va elibera un certificat, completat cu toate vaccinurile si analizele necesare, stampilat, etc. Asta este de fapt intrebarea mea, daca acest certificat inlocuieste cu succes un pasaport. Posesorul animalului mai trebuie sa completeze vreo declaratie. ceva? trebuiesc copii ale acestor acte ale animalului?

multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa duci animalul de companie in alta tara? Ale97 Ale97 Avem un caine de rasa coker spaniel,are deja 1 an si 6 luni si nu stim ce am putea face sal ducem in alta tara deoarece noi ne mutam si avem la cine sa-l lam ... (vezi toată discuția)
Perus (papagal) si flori ghiveci. am voie sa le transport cu masina in alta tara? aaa21 aaa21 Buna ziua, In luna aprilie voi pleca din Romania, cu masina. Va veni iubitul meu sa ma ia. Va trebui sa imi iau perusul cu mine si toate florile pe care le ... (vezi toată discuția)
Calatoria in strainatate cu animale de companie rouasa rouasa Buna ziua! Am nevoie, daca se poate, de niste informatii in legatura cu \\"pregatirea\\" a trei pisici pentru a pleca din tara. Intentionez sa plec in ... (vezi toată discuția)