avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru

Rog un raspuns pentru urmatoarea speta procedurala:

Societatea noastra are in instanta o contestatie la executare cu ANAF.

Am ajuns la o intelegere prin stingerea creantei si emiterea de catre ANAF a unei decizii de stergere a datoriei.

ANAF mi-a solicitat renuntarea la judecarea contestatiei.

In cadrul contestatiei am platit o taxa de timbru de circa 10% din valoarea creantei si o cautiune pentru suspendare, de inca 10%.

In cazul renuntarii la judecata, intrebarea este daca pot solicita instantei resituirea taxei judiciare de timbru in baza Legii nr. 146/1997 art. 23 al (1)c: “când acţiunea sau cererea rămâne fără obiect în cursul procesului, ca urmare a unor dispoziţii legale” ?
Cel mai recent răspuns: adrianadamian2009 , utilizator 16:14, 22 Mai 2013
nu , pentru ca actiunea nu va ramane fara obiect (instanta trebuie sa constate ca aceasta a ramas fara obiect) ci dvs puneti capat procesului din vointa proprie, renuntati sa va mai judecati
Si atunci care este solutia pentru stingerea actiunii si recuperarea taxei de timbru? Cautiunea se va returna cu siguranta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa ContSters154162 ContSters154162 Legat de cererea de admitere a unei creante, debitorul fiind in insolventa: unde se plateste taxa, la primaria de la sediul platitorului sau la sediul firmei ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru donigao donigao Buna ziua, La o cerere de chemare in judecata evaluabila in bani, in care pe langa parat a mai fost chemat si cineva in garantie (in acelasi dosar), se ... (vezi toată discuția)
Returnare cautiune adrianadamian2009 adrianadamian2009 Am o problema legata de recuperarea unei cautiuni: Am initiat o contestatie la executare contra ANAF si instanta a admis actiunea, inclusiv returnarea taxei ... (vezi toată discuția)