avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recuperare indemnizatie sociala platita necuvenit
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recuperare indemnizatie sociala platita necuvenit

Buna ziua!...am primit azi din partea casei judetene de pensii o decizie privind recuperarea unei sume de bani care spun ei o plata ncuvenita pe o perioada de 26 de luni...as dorii sa imi spuneti cum trebuie sa fac ..trebuie sa platesc integral aceasta suma odata sau se v-a oprii din indemnizatie esalovat pe o perioada de 3 ani asa cum am inteles eu din art 181 din leg.263/2010?...pt ca in hartia pe care am primit-o spune ca decizia constituie titlu executoriu!...va multumesc pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters233678 , utilizator 20:51, 22 Mai 2013
Buna seara,
Vi se va pune poprire pe maxim 1/3 din pensie pana la recuperarea in intregime a sumei datorate.

Noul Cod de procedura civila:
,,Art. 728. - (1) Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;
b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.”

este vorba de o indemnizatie de pensie de urmas in valoare de 290 si un pic...deci cam cat s-ar oprii?
Se opreste 1/3 din venitul lunar net. Daca sunteti pensionar, se popreste pensia.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
ContSters233678, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma maxima poprita pe salar gh3gh1 gh3gh1 am primit de la acelasi executor judecatoresc 3 adrese diferite de executari silite, pe 1/3 din venitul net al unui salariat, pe 3 sume diferite. cat se ... (vezi toată discuția)
Limitele urmaririi veniturilor banesti cretu49 cretu49 Un pensionar are 450 lei pensie lunara De cateva luni are poprire pe 1/3 din pensie pentru o datorie la banca. Pentru cheltuieli de judecata a mai venit o ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu izabelalungu izabelalungu Buna ziua, Am fost anuntata ,la serviciu, ca in urma unor datorii de neplata a impozitului la primarie mi se va pune propire pe salariu.Vreau sa va spun ca ... (vezi toată discuția)