avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire salariu

Buna ziua,
Am fost anuntata ,la serviciu, ca in urma unor datorii de neplata a impozitului la primarie mi se va pune propire pe salariu.Vreau sa va spun ca sotul meu deja are propire pe salariul său ,30 %,iar eu am 2 copii în întreținere.Suma datorata la primarie este de 6300.Ce pot sa fac în cazul acesta? Cât la suta din salariu mi se va opri?Astept raspuns urgent ,va rog frumos!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 3 Martie 2015
Art. 728 C.proc.civ. - Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire din salariu - acord de plata florin_iny florin_iny Buna ziua, Am incheiat recent un acord de plata pentru un minus in gestiune,autentificat la notar.Acolo mi s-a specificat, ca daca nu fac platile cum s-a ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie popem popem Buna dimineata Se poate pune poprire pe o pensie revizuibila in cuantum de 428 lei ? Art. 728 ... (vezi toată discuția)
Retineri salariu bee bee Va rog sa imi spuneti daca un salariat ramane cu 680 net si are poprire 1/3 din salariu i se retine 1/3 din 680 sau doar ce depaseste indicatorul social de ... (vezi toată discuția)