avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire din salariu - acord de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire din salariu - acord de plata

Buna ziua,

Am incheiat recent un acord de plata pentru un minus in gestiune,autentificat la notar.Acolo mi s-a specificat, ca daca nu fac platile cum s-a stabilit,o sa devina cu titlu executoriu si o sa se urmareasca bunurile si o sa se faca poprire pe salar la noul loc de munca.Mentionez ca nu am nici un bun pe numele meu,intrebarea este : cat poate sa imi l
retina lunar din salar,acesta fiind singurul venit? Se poate opri integral sau doar o cota parte?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: florin_iny , utilizator 13:13, 30 Iunie 2014
Potrivit art.728 C.proc.civ. -Limitele urmăririi veniturilor băneşti -:
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
....

Asadar, din salariul net vi se poate retine pana la o treime din cuantumul acestuia.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult! Va doresc o zi placuta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salariu fsaromania fsaromania am primit la serviciu poprire pe salariu de la o banca. eu mai am rate la kruk (preluate de la bcr) dar nu mi se opresc pe stat, le platesc la banca. de la ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie popem popem Buna dimineata Se poate pune poprire pe o pensie revizuibila in cuantum de 428 lei ? Art. 728 ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu! loredana7703 loredana7703 buna seara! Va rog sa-mi spuneti si mie daca am un angajat incadrat cu salariu minim pe economie (850 lei) net 643 lei si mi-au venit pt el 2 popriri, una de ... (vezi toată discuția)