avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta medicala pentru somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta medicala pentru somaj

Printre actele necesare intocmirii dosarului pentru obtinerea indemnizatiei de somaj,se numara si adeverinta de la medicul de familie.Adeverinta medicala care mi-a fost eliberata nu contine inscrisul - apt de munca ci doar "este suferind de ...(ma rog,hipertensiune arteriala;insuficienta circulatorie vertebro - baz.) si faptul ca s-a eliberat pentru a-mi servi la Somaj.
Este posibil sa intampin dificultati la prezentarea dosarului,sau nu este obligatorie aceasta specificare?

Va rog sa-mi raspundeti cat mai urgent,pentru a evita aceasta situatie neplacuta si sa am timp fizic sa obtin o adeverinta corecta.
Cel mai recent răspuns: mir1959 , utilizator 00:14, 5 Martie 2009
Pentru a beneficia de somaj adeverinta trebuie sa fie data cu apt de munca. In cazul in care aveti probleme de sanatate adeverinta trebuie sa specifice " apt de munca cu restrictii in.................... " iar medicul sa specifice care sunt restrictiile. Ca de exemplu cu restrictii in munci cu solicitare fizica intensiva. Un somer trebuie sa fie apt de munca , el primeste somaj ca ajutor in vederea cautarii unui nou loc de munca pe care trebuie sa il ocupe in momentul in care agentia de somaj il repartizeaza si angajatprul il accepta. In cazul in care o persoana nu este apta de munca nu poate beneficia de somaj ci de o pensie de invaliditate in cazul in care indeplineste conditiile respective.
Va multumesc adelaida_07,pentru promptitudine mai ales.
Somn usor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medic de familie: Pink_Martini Pink_Martini 1. trebuie asigurare medicala sa te inscrii la medic de familie? am vazut ca pe usa scrie cei nesigurati platesc 20 de lei. 2. pentru o adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Tensiunea arteriala primara.poate fi motiv de neangajare? GABRIELA68CERASELA GABRIELA68CERASELA Sunt o persoana care face tratament pt tensiune arteriala primara ,am lucrat fara probleme timp de 17 ani in productie,am facut si ture de noapte ,dar la ... (vezi toată discuția)
Proces cu medicul de familie yamada yamada Sper ca nu am gresit aria de postare, dar cred ca aici pot gasi raspuns la intrebarea mea. Fiind in somaj, cu greu am gasit un loc de munca in care mi se ... (vezi toată discuția)