avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare apartament de la proprietar cu datorii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare apartament de la proprietar cu datorii la banci

Buna seara


Vin cu o intrebare mai delicata.

Sunt in situatia in care doresc sa cumpar o locuinta, iar o cunostinta a venit cu o oferta de nerefuzat. Un pret foarte bun pentru ceea ce ofera el.

Din cate stiu, persoana respectiva are probleme cu datoriile la banci si nu as dori sa fiu pus in situatia in care voi cumpara o locuintace urmeaza sa fie pus sub sechestru printr-un ordin judecatoresc.

Este posibil ca dupa ce cumpar locuinta eu sa fiu tras la raspundere sau sa sufar anumite consecinte? (consecinte de ordinul: sa mi se sustraga locuinta fara niciun fel de despagubire)..

Banuiala mea porneste de la pretul atractiv, insa nu este o certitudine. Evident persoana despre care vorbesc m-a asigurat ca nu este vorba despre asa ceva.
Imi puteti oferi va rog mai multe informatii despre acest gen de situatii?


Va multumesc pentru ca ati luat in considerare mesajul si cu mare interes astept un raspuns.
O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:16, 23 Mai 2013
Daca se dovedeste ca nu ati fost cumparator de buna credinta, adica: daca stiati ca vanzatorul are probleme cu bancile si incearca sa se sustraga de la executare, daca l-ati ajutat sa se sustraga de la executare, daca ati platit un pret derizoriu pentru imobil sau nu ati platit pretul etc, atunci creditorul (banca) poate cere revocarea actului in termen de 3 ani de la data vanzarii, adica anularea si apoi executa silit apartamentul. Au fost cazuri, nu ar fi primul. Deci, daca va asumati toate acestea si sunteti de buna credinta, atunci achizitie sprancenata. Recomandabil sa platiti pretul prin banca, sa nu poata fi contestata plata in sine.
Verificati daca apare numele vanzatorului pe portalul instantei de domiciliu al acestuia.Dvs.puteti plati prin banca si sunteti cumparator de buna credinta,nu va fi simplu sa se anuleze actul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil de la persoana executata silita Manu2 Manu2 Buna ziua, Am urmatoarea problema la care va rog sa ma ajutati cu lamuriri: asociatul meu a cumparat pe firma , in Ianuarie 2013 , un imobil , cu rest de ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata si sunt dat in judecata de sotia vanzatorului (erau casatoriti) Ilie12 Ilie12 Buna seara! Am cumparat in august o masina pe pretul de 10 000 euro iar in contract am semnat pe suma de 3 000 de euro fara sa ma fi gandit ca m-ar fi afectat ... (vezi toată discuția)
Executare silita- se poate ataca act donatie? ella2012 ella2012 buna, Am un credit bancar garantat cu ipoteca pe un apartament. In cazul in care banca imi va declara creditul scadent si va incepe procedura de executare ... (vezi toată discuția)